Prima pagină » Actualitate » Petre Catana a gătit pietre cu sos, la MasterChef 2024! Cum au reacționat chefii

Petre Catana a gătit pietre cu sos, la MasterChef 2024! Cum au reacționat chefii

11 sept. 2024, 09:52,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Noul sezon de la MasterChef 2024 a început la Pro TV. Un concurent Petre Catana a gătit pietre cu sos, la MasterChef 2024. Se anunță deja că cei trei chefi, dar și Gina Pistol, prezentatoarea emisiunii, vor avea parte de nenumărate surprize. La fel va fi și în cazul telespectatorilor.

Petre Catana a gătit pietre cu sos, la MasterChef 2024!

Noua ediție MasterChef 2024 a debutat la ProTV. În prima ediție, 12 concurenți au luptat pentru a câștiga șorțul MasterChef. Unul dintre concurenți a reușit să-i lase cu gura căscată pe cei trei bucătari după ce le-a pregătit un preparat special cu pietre, făcut cu dragoste și sos.

Meniul controversat le-a fost servit celor trei jurați de un român care trăiește în Marea Britanie, acolo unde a ajuns deoarece nu mai avea bani pentru a-și plăti facultatea în România. Petre Catama a spălat vase, a curățat WC-uri și săli de fitness, după care a fost angajat ca barista.

Tânărul, în vârstă de 29 de ani, a părăsit în cele din urmă Marea Britanie și s-a îndreptat către Asia, cu speranța că acolo îi va fi mai bine. El a plecat la Bangkok, în Thailanda, acolo unde a experimentat diverse bucătării locale, inclusiv mâncarea de stradă, fiind fascinat de simplitatea și ingeniozitatea acestora.

„Cred că nu a mai făcut nimeni chestia asta până acum la MasterChef”, a spus Petre despre preparatul său din pietre cu sos.

Tânărul a precizat că ideea pentru acest preparat i-a venit în timp ce explora piețele din Asia.

„Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic. Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor!”, a menționat Petre Catana.

Tânărul își dorește să se întoarcă definitiv în România, iar participarea la MasterChef 2024 ar putea fi cel mai important factor care să-l ajute să ia această hotătâre.

Cum a apreciat chef Florin Dumitrescu farfuria lu i Petre Catana

Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre Petre Catana și farfuria lui cu pietre cu sos.

„Am avut niște momente foarte interesante. Unul dintre ele a fost când un concurent care, bineînțeles că ne-a șocat, ne-a adus să sugem pietre. La propriu, da… asta a fost și reacția noastră: «E o farsă!» E un dish din Asia. Sunt niște pietre de râu care se spală și se trag într-un sos. Practic iei piatra în gură și te bucuri de sosul respectiv.

Noi am acceptat cu greu chestia asta. Dar am făcut-o și chiar a fost foarte interesant. Iar concurentul respectiv e unul dintre puținii concurenți pe care i-am văzut sezonul acesta și pe care eu aș paria că va intra în Horeca. Da, senzațional! Avem niște concurenți mișto, concurenți de la care avem și noi ce învăța, concurenți creativi”, a zis Chef Florin Dumitrescu.

Sezonul 9 „Master Chef România“ va fi difuzat în fiecare luni și marți. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au revenit la cel mai așteptat show culinar al momentului, după ce timp de mai mulți ani au lucrat cu Antena 1, pentru emisiunea Chefi la cuțite.

Potrivit unor informații apărute în presă, anul acesta concurenții luptă pentru un premiu uriaș în valoare de 75.000 de euro.

În prima emisiune a sezonului, Petre Catana a gătit pietre cu sos, la MasterChef 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *