Prima pagină » National » Petiţie pentru pedeapsa cu moartea pentru criminala din Mangalia

Petiţie pentru pedeapsa cu moartea pentru criminala din Mangalia

14 aug. 2023, 12:59, 3 ,
BZI.ro, în National

Loredana, criminala din Mangalia se confruntă cu o petiție care circulă în mediul online, petiție care solicită condamnarea cu moartea. Trebuie să precizăm că în aceste momente, codul penal din România nu prevede o asemenea pedeapsă.

Criminala din Mangalia și-a ucis cea mai bună prietenă și ulterior i-a băgat cadavrul într-un geamantan pe care l-a cărat într-un taxiu până în parcul din aproprierea hotelului în care era cazată.

Petiție pentru pedeapsă cu moartea pentru criminala din Mangalia

Cazul Elenei, adolescenta care a fost ucisă în Mangalia de către Loredana a creat o emoție colectivă în spațiul public. Din aceste considerente există în mediul online o petiție care dorește pedeapsa cu moartea pentru criminala din Mangalia. În textul petiției se arată că inițiatorul a dorit să procedeze în acest fel pentru că, potrivit documentului, legile din țară nu sunt ”cum ar trebui să fie” pentru criminal.

” Alina avea vise mari, își dorea să ajungă polițistă, însă această prietenă i-a luat viața și visele fără ezitare. Această petiție este cu scopul de a pedepsi agresoarea așa cum merită. De aceea trebuie să ne unim forțele printr-o singură semnătură pentru a putea să-i facem dreptate acestei tinere. Haideți, dragi români, să fim de partea dreptății”, se arată în textul petiției.

petiție online pentru pedeapsa cu moartea

Petiție online pentru pedeapsa cu moartea

În petiție se mai explică faptul că Alina era pur și simplu o adolescentă ce visa să ajungă polițistă, care fusese chinuită în copilărie și care era un elev silitor. Petiția a fost inițiată pe 14 august și până la ora redactări știrii a fost semnată de peste 200 de persoane.

În ce țări mai există pedeapsa cu moartea?

Pedeapsa cu moartea rămâne un subiect controversat și delicat în jurisprudența globală. Deși un număr semnificativ de țări au abolit această practică în ultimele decenii, încă mai există state în care pedeapsa capitală este în vigoare. Printre acestea se numără China, Iran, Arabia Saudită, Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii. China, cu o populație imensă și un sistem legal strict, continuă să efectueze cele mai multe execuții în fiecare an. În Iran, pedeapsa cu moartea este utilizată pentru o varietate de infracțiuni, de la infracțiuni legate de droguri la infracțiuni împotriva securității naționale. Arabia Saudită aplică pedeapsa capitală pentru o gamă largă de crime, inclusiv omor, viol și trafic de droguri.

De asemenea, Coreea de Nord menține secretă numărul execuțiilor efectuate, dar se crede că aceasta este o practică utilizată în mod regulat în acest stat ermetic.

În ceea ce privește Statele Unite, deși a avut o scădere semnificativă a execuțiilor în ultimii ani, unele state continuă să recurgă la pedeapsă cu moartea pentru anumite crime grave.

De-a lungul timpului, discuțiile legate de moralitatea, eficacitatea și justiția pedepsei cu moartea au rămas intense. Cu toate acestea, tendința globală se îndreaptă spre abolirea acestei practici, pe fondul unei preocupări crescânde pentru drepturile omului și justiție echitabilă. Așadar, pedeapsa cu moartea pentru criminala din Mangalia are șanse practic nule de a fi pusă în aplicare. În altă ordine de idei, trebuie să precizăm că omenirea s-a civilizat, iar o asemenea condamnare este rudimentară.

Comentarii
  • Inchisoare pe viață,fara posibilitatea gratierii.pt descreierata asta
    Dar pe cei care au furat miliardele de dolari /euro ale tarii distrugând vietile romanilor nu i putem condamna la moarte?

  • Prostanul care a facut petitia nu stie ca nu se poate implementa pedeapsa cu moartea din cauza constitutiei? Nu mai zic ca intervin si drepturile omului. Inchisoare pe viata? Sta toata viata si consuma resurse din banii nostrii?

  • Atunci ce propui? Sa ii dea cativa ani – din care face jumate(deci vreo 5 ani) si apoi sa se bucure de viata, libera printre noi. Asta vrei? M-as bucura sa se schimbe legea si sa se introduca pedepsele capitale – cum e cazul asta, dar probabil, nu se va intampla. cu siguranta, nu merita sa mai aiba snsa la libertate. Trebuie sa ne asiguram ca individa asta va fi inchisa pe viata(pe bune – pe viata, fara drept de gratiere vreodata)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *