Ți-au apărut niște pete maronii pe față și nu știi care le sunt cauzele? Mulți oameni se plâng că atunci când este foarte cald afară le apar niște pete maronii pe față. Află în continuare ce sunt și ce cauze au petele maronii de pe față.
Petele maronii pe față – cauze. Ce sunt aceste pigmentări
Mulți oameni au hiperpigmentare pe față. Există numeroase lucruri care pot provoca pete maronii pe față, care au toate un lucru în comun: sunt destul de vizibile și neatractive și pot fi inconfortabile pentru a trăi cu ele zilnic.
Petele maronii de pe față pot fi cauzate de mai multe lucruri. Principala sursă de hiperpigmentare este cu soarele: petele brune se agravează la soare. Hormonii feminini pot favoriza apariția petelor maronii pe față, în termeni medicali fiind cunoscute sub numele de melasmă. Îmbătrânirea pielii poate contribui, de asemenea, la formarea petelor maronii pe față. Aceste pete de îmbătrânire a feței se mai numesc și lentigini faciali și sunt însoțite, de obicei, de riduri și de pierderea fermității.
De cele mai multe ori, petele maronii de pe față nu sunt un semn de cancer. Cu toate acestea, dacă un semn pare suspect sau diferit față de celelalte, cel mai bine este să consultați un dermatolog pentru sfaturi medicale și pentru a fi liniștiți.
Alte cauze posibile ale petelor maronii de pe față includ administrarea anumitor medicamente fotosensibilizante și fenomenul de hiperpigmentare post-inflamatorie (acnee, eczeme, arsuri, peeling chimic etc.).
Cu ce le putem trata pentru a avea un ten fin și sănătos
Petele pigmentare faciale pot fi găsite oriunde pe față. În cazul melasmei faciale, petele brune sunt concentrate pe frunte, nări, obraji, buza superioară și bărbie. Petele brune de pe față pot fi însoțite de pete brune pe corp.
Petele brune de pe față sunt adesea dificil de eliminat complet. Pentru a elimina petele brune de pe față, puteți folosi dermato-cosmetice formulate special pentru a le corecta, uniformiza și proteja pielea. Aceste tratamente pot fi folosite singure sau în completarea tratamentelor depigmentante prescrise și/sau efectuate de un dermatolog.
Există însă și câteva leacuri băbești pentru a trata aceste hiperpigmentări. Este vorba despre masca de faţă pe bază de bicarbonat și ulei de cocos. Aceasta se prepară ușor și ingredientele sunt la îndemâna oricui. Dermatologii recomandă să țineți această mască pe față timp de cinci minute după care vei clăti cu apă caldă. Este important de menționat faptul că în timpul îndepărtării măștii trebuie masată cu grijă și ușor zona unde a fost aplicată.
Un alt remediu bun pentru a elimina petele de pe față este și uleiul de muștar. Are rolul de a deschide la culoare petele maronii, reducând gradul de pigmentare a pielii. Pentru asta, trebuie să masați fața cu puțin ulei de muștar și astfel eliminați petele maronii de pe față cauze.