Prima pagină » Sanatate » Pete roșii pe față poze: Cum să ameliorezi rapid disconfortul

Pete roșii pe față poze: Cum să ameliorezi rapid disconfortul

09 feb. 2022, 11:54,
în Sanatate

În dermatologie se disting mai multe tipuri de pete roșii pe față. Pozele care circulă pe internet arată doar o parte dintre afecțiunile posibile. Aproximativ 70 de boli provoacă formarea acestor pete. Ceea ce face ca placa să fie una dintre cele mai frecvente erupții cutanate.

Forma petelor poate fi rotundă, ovală și neregulată. În timp, forma, suprafața și aspectul petelor se poate schimba. Acestea pot fi atât o manifestare a bolilor de piele, cât și un simptom al bolilor organelor precum ficatul dar și a sistemelor interne. Unii medici spun că petele pot semnala și boli extrem de grave, precum reacții autoimune, boli hepatice, procese oncologice și reacții alergice. Trebuie să știi că plăcile pot fi uscate, netede, roșii, wenge sau gri-alb.

femeie care are pete rosii pe fata

De cele mai multe ori, infecțiile fungice a pielii sunt însoțite de plăci cu mâncărimi severe

Pete roșii pe față: Poze care îți indică afecțiuni grave

De cele mai multe ori, infecțiile fungice a pielii sunt însoțite de plăci cu mâncărimi severe. Reacțiile alergice se caracterizează prin apariția pe piele a plăcilor uscate netede, pete roz și vezicule. Acestea provoacă o mâncărime severă și un disconfort.

Acestea se pot dezvolta atât atunci când pielea intră în contact cu alergenul, cât și când ajunge pe mucoase. Psoriazisul este o boală cronică  a pielii. Această afecțiunea favorizează apariția unor plăci uscate solzoase pe coate, genunchi, scalp.

Bolile tractului digestiv, însoțite de sindromul de malabsorbție. Această afecțiune se manifestă prin absorbția afectată a vitaminelor și oligoelemente în intestinul subțire. Bolile cronice ale ficatului și ale altor organe, în care se acumulează substanțe care nu sunt prezente în mod normal în derm, conduc, de asemenea, la apariția plăcilor uscate.

femeie care are pete rosii pe fata

Trebuie să știi că plăcile pot fi uscate, netede, roșii, wenge sau gri-alb

Keratomul solar este o afecțiune precanceroasă, care se caracterizează prin prezența multor plăci cenușii deschise pe piele. Toxidermia medicamentoasă este o reacție alergică, însoțită de apariția unor elemente sub formă de plăci pe piele. În cazuri severe, se poate dezvolta sindromul Lyell sau sindromul Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică.

Cum să scapi de petele roșii de pe piele: Remedii medicamentoase și naturale

Până când vor fi gata testele și va fi prescris tratamentul, poți atenua singur petele roșii folosind remedii populare și creme din farmacii. Diferite tipuri de pete roșii de pe piele necesită o abordare individuală.

În cazul unei erupții cutanate însoțită de mâncărime, poți atenua starea urmând o dietă. Elimină din alimentație citricele, afumăturile, condimentele picante, alimentele grase și ciocolata. De asemenea, se recomandă utilizarea unguentelor și suspensiilor antihistaminice.

Erupțiile cutanate trebuie tratate cu o soluție puternică de permanganat de potasiu. Venele de păianjen roșu sunt eliminate cu creme și soluții absorbabile. De exemplu, de mare ajutor este oțetul de mere, care se aplică pe capilarele înroșite cu mișcări ușoare de masaj. De asemenea, odată cu slăbiciunea pereților vasculari, se recomandă un duș contrast.

femeie care are pete rosii pe fata

Unii medici spun că petele pot semnala și boli extrem de grave

Pentru calmarea inflamației este necesar să se folosească, împreună cu medicamentele recomandate de medic, decocturi și tincturi de plante medicinale. Se pot prepara pe baza de muguri de mesteacăn, cuișoare, mușețel, sunătoare, gălbenele și ceai verde. Medicii recomandă și soluțiile de congelare și aplicarea cuburilor de gheață în zona cu probleme.

Este important ca din moment ce ai observat pete roșii pe față care seamănă cu cele din poze trebuie să acționezi rapid. Aceste pete se extind extrem de repere. Trebuie să reții faptul că poți atenua durerea și singur. Însă, nu ar trebui să-ți pui singur un diagnostic pe baza unei fotografii cu pete roșii de pe internet. Doar un specialist ar trebui să prescrie tratamentul pentru boală.

femeie care are pete rosii pe fata

Forma petelor poate fi rotundă, ovală și neregulată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *