Prima pagină » Sanatate » Pete pe față. Tratamentul necesar pentru a scăpa de această problemă estetică

Pete pe față. Tratamentul necesar pentru a scăpa de această problemă estetică

04 sept. 2023, 13:00,
în Sanatate

Petele pe față pot apărea dintr-o varietate de motive și pot avea diverse cauze și caracteristici. Cele mai frecvente sunt petele solare sau petele de vârstă (melasma sau lentigo). Acestea apar ca urmare a expunerii excesive la soare. Aceste pete sunt de obicei mai întunecate decât pielea obișnuită și pot apărea pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, mâinile și umerii.

Petele post-inflamatorii rezultate în urma leziunilor de acnee pot rămâne pe piele o perioadă lungă de timp după vindecarea coșurilor. Aceste pete pot fi roșii, maro sau cu nuanțe diferite și pot varia în dimensiune.

Pete pe față. Factorii care contribuie la apariția acestora

Petele de vârstă sau petele senile sunt pete plate și maronii care apar pe pielea matură, în special pe zonele expuse la soare de-a lungul vieții. Acestea sunt, de obicei, inofensive. Petele roșii pot fi cauzate de dilatarea vaselor de sânge de sub piele și pot apărea sub formă de angiome, rozacee sau alte condiții dermatologice. Petele roșii pot varia în dimensiune și culoare.

Petele pigmentare pot apărea din cauza unor dezechilibre ale pigmentului pielii, cum ar fi hiperpigmentarea (mai mult pigment) sau hipopigmentarea (mai puțin pigment). Petele albe sau depigmentarea pot apărea din cauza unei pierderi de pigment în piele, cum ar fi vitiligo.

Este important să consulți un dermatolog sau un medic pentru un diagnostic precis și pentru a stabili cauza petelor de pe față. Tratamentul poate varia în funcție de tipul și cauza petelor, dar poate include creme sau loțiuni depigmentante, proceduri cosmetice precum laserul, peel-uri chimice sau tratamente pentru acne, sau poate implica gestionarea corectă a expunerii la soare și folosirea unui ecran solar.

În plus, pentru a preveni formarea de noi pete și pentru a-ți menține pielea sănătoasă, este important să aplici o cremă cu factor de protecție ridicat în fiecare zi și să eviți expunerea prelungită la soare.

Ce să aplici pe piele pentru a scăpa de petele de pe față. Recomandări oferite de dermatologi

Scăparea de petele de pe față depinde în mare măsură de tipul și cauza acestor pete. Pentru a scpa definitiv de acest deranj folosește un ecran solar cu un factor de protecție solar (SPF) ridicat în fiecare zi, chiar și în zilele înnorate. Expunerea la soare poate întuneca petele existente și poate provoca apariția de pete noi. Folosirea unui ecran solar ajută la prevenirea acestor efecte.

Există creme și seruri care conțin ingrediente active, precum acidul kojic, acidul glicolic, acidul salicilic, vitamina C sau retinol, care pot ajuta la reducerea petelor pigmentare și la uniformizarea culorii pielii. Consultă un dermatolog pentru a alege produsele potrivite pentru pielea ta.

Unele creme conțin ingrediente speciale, cum ar fi hidrochinona, acidul kojic sau acidul azelaic, care pot ajuta la estomparea petelor pigmentare. Cu toate acestea, utilizarea acestor produse ar trebui să fie supervizată de un medic, deoarece pot avea efecte secundare. Evită să atingi sau să te scarpini în zona petelor pentru a preveni posibila agravare a acestora. De asemenea, evită produsele de îngrijire a pielii sau cosmeticele care pot irita pielea sau agrava petele.

O dietă echilibrată, bogată în antioxidanți, poate sprijini sănătatea pielii și poate ajuta la reducerea petelor de pe față. Consumă alimente precum fructe și legume proaspete, care sunt bogate în vitamine și antioxidanți. Tratamentul petelor poate dura timp, așa că este important să ai răbdare și să fii consecvent cu regimul de îngrijire a pielii sau cu tratamentele prescrise de medic.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Descoperirea care schimbă tot. Formă de viață necunoscută: Prototaxites
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Radare trafic! Unde au voie să se ascundă polițiștii şi când poți contesta amendă, de fapt
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 martie 2025
31 martie 2025