Prima pagină » Sanatate » Pete pe față. Tratamentul necesar pentru a scăpa de această problemă estetică

Pete pe față. Tratamentul necesar pentru a scăpa de această problemă estetică

04 sept. 2023, 13:00,
în Sanatate

Petele pe față pot apărea dintr-o varietate de motive și pot avea diverse cauze și caracteristici. Cele mai frecvente sunt petele solare sau petele de vârstă (melasma sau lentigo). Acestea apar ca urmare a expunerii excesive la soare. Aceste pete sunt de obicei mai întunecate decât pielea obișnuită și pot apărea pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, mâinile și umerii.

Petele post-inflamatorii rezultate în urma leziunilor de acnee pot rămâne pe piele o perioadă lungă de timp după vindecarea coșurilor. Aceste pete pot fi roșii, maro sau cu nuanțe diferite și pot varia în dimensiune.

Pete pe față. Factorii care contribuie la apariția acestora

Petele de vârstă sau petele senile sunt pete plate și maronii care apar pe pielea matură, în special pe zonele expuse la soare de-a lungul vieții. Acestea sunt, de obicei, inofensive. Petele roșii pot fi cauzate de dilatarea vaselor de sânge de sub piele și pot apărea sub formă de angiome, rozacee sau alte condiții dermatologice. Petele roșii pot varia în dimensiune și culoare.

Petele pigmentare pot apărea din cauza unor dezechilibre ale pigmentului pielii, cum ar fi hiperpigmentarea (mai mult pigment) sau hipopigmentarea (mai puțin pigment). Petele albe sau depigmentarea pot apărea din cauza unei pierderi de pigment în piele, cum ar fi vitiligo.

Este important să consulți un dermatolog sau un medic pentru un diagnostic precis și pentru a stabili cauza petelor de pe față. Tratamentul poate varia în funcție de tipul și cauza petelor, dar poate include creme sau loțiuni depigmentante, proceduri cosmetice precum laserul, peel-uri chimice sau tratamente pentru acne, sau poate implica gestionarea corectă a expunerii la soare și folosirea unui ecran solar.

În plus, pentru a preveni formarea de noi pete și pentru a-ți menține pielea sănătoasă, este important să aplici o cremă cu factor de protecție ridicat în fiecare zi și să eviți expunerea prelungită la soare.

Ce să aplici pe piele pentru a scăpa de petele de pe față. Recomandări oferite de dermatologi

Scăparea de petele de pe față depinde în mare măsură de tipul și cauza acestor pete. Pentru a scpa definitiv de acest deranj folosește un ecran solar cu un factor de protecție solar (SPF) ridicat în fiecare zi, chiar și în zilele înnorate. Expunerea la soare poate întuneca petele existente și poate provoca apariția de pete noi. Folosirea unui ecran solar ajută la prevenirea acestor efecte.

Există creme și seruri care conțin ingrediente active, precum acidul kojic, acidul glicolic, acidul salicilic, vitamina C sau retinol, care pot ajuta la reducerea petelor pigmentare și la uniformizarea culorii pielii. Consultă un dermatolog pentru a alege produsele potrivite pentru pielea ta.

Unele creme conțin ingrediente speciale, cum ar fi hidrochinona, acidul kojic sau acidul azelaic, care pot ajuta la estomparea petelor pigmentare. Cu toate acestea, utilizarea acestor produse ar trebui să fie supervizată de un medic, deoarece pot avea efecte secundare. Evită să atingi sau să te scarpini în zona petelor pentru a preveni posibila agravare a acestora. De asemenea, evită produsele de îngrijire a pielii sau cosmeticele care pot irita pielea sau agrava petele.

O dietă echilibrată, bogată în antioxidanți, poate sprijini sănătatea pielii și poate ajuta la reducerea petelor de pe față. Consumă alimente precum fructe și legume proaspete, care sunt bogate în vitamine și antioxidanți. Tratamentul petelor poate dura timp, așa că este important să ai răbdare și să fii consecvent cu regimul de îngrijire a pielii sau cu tratamentele prescrise de medic.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Criminalul din Mureș, căutat de polițiști, ar fi vorbit aseară cu mai mulți pescari: "Era murdar şi flămând"
Playsport.ro
Cum a ajuns un brașovean să fie găsit mumificat în propria casă. Timp de 6 ani, nimeni nu l-a căutat
Evz.ro
O boală gravă se extinde în România. Spitalele și terasele, posibile surse
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Detalii tulburătoare despre JAFUL de la BNR! A fost TORTURAT să spună ADEVĂRUL
Playtech.ro
Misterul din cabina avionului prăbușit în India: înregistrarea audio dezvăluie o întrebare tulburătoare după oprirea motoarelor
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025