Prima pagină » Sanatate » Pete maronii pe picioare – imagini. Ce afecțiuni poate semnala acest simptom

Pete maronii pe picioare – imagini. Ce afecțiuni poate semnala acest simptom

28 sept. 2023, 13:00,
în Sanatate

Apariția petelor maronii pe picioare exact ca în imagini poate avea mai multe cauze, iar acest fenomen poate fi numit hiperpigmentare. Este important de menționat că hiperpigmentarea în sine nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al altor afecțiuni sau factori.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale petelor maronii pe picioare este expunerea excesivă la soare. Radiațiile ultraviolete (UV) pot stimula producția de melanină în piele, cauzând hiperpigmentarea. Aceste pete maronii, cunoscute și sub numele de pete solare sau pete de vârstă, pot apărea în special pe zonele expuse la soare, cum ar fi picioarele.

Pete maronii pe picioare – imagini. Cele mai frecvente cauze care provoacă apariția acestora

Leziunile, rănile sau inflamațiile anterioare ale pielii pot provoca hiperpigmentarea, inclusiv pete maronii. Aceasta poate fi o reacție a pielii la vindecarea unui prejudiciu sau a unei afecțiuni, cum ar fi eczema sau acnee.

Melasma este o afecțiune caracterizată prin apariția unor pete maronii pe față, dar poate afecta și picioarele și alte zone ale corpului. Este legată în mare măsură de schimbările hormonale, cum ar fi cele survenite în timpul sarcinii sau ca rezultat al folosirii anumitor metode de control al nașterii.

Petele cafelei sunt pete mici, de obicei maro sau negre, care pot apărea pe piele și pot fi ereditare. Acestea sunt inofensive din punct de vedere medical și sunt numite așa datorită aspectului lor. Hiperpigmentarea poate fi, de asemenea, asociată cu diverse afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, boala Addison sau unele tipuri de dermatită.

Opțiuni de tratament disponibile pentru a scăpa de problema dermatologică

Tratamentul petelor maronii pe picioare depinde de cauza lor subiacentă. Pentru a determina cauza exactă și alegerea celei mai potrivite opțiuni de tratament, este esențial să consulți un medic sau un dermatolog.

Opțiunile de tratament pot include creme topice cu ingrediente cum ar fi acidul glicolic sau hidrochinona, proceduri de exfoliere chimică, laser sau terapie cu lumină intens pulsată (IPL), sau, în cazurile mai severe sau complicate, intervenții chirurgicale.

Petele maronii pe picioare, în general, nu sunt periculoase din punct de vedere medical. Ele sunt, în majoritatea cazurilor, o preocupare estetică mai degrabă decât o problemă de sănătate gravă. Uneori, petele maronii pot ascunde alte probleme dermatologice sau de sănătate subiacente. De exemplu, petele pot acoperi leziuni, iritații sau mărturii ale altor afecțiuni de piele care ar trebui evaluate și tratate.

Petele pot apărea și din cauza unui impact psihologic negativ. Când este necesar să mergi la dermatolog ?

Este important să monitorizați orice schimbare a petelor sau a altor semne pe piele. Dacă observați o creștere neobișnuită, sângerare, mâncărime persistentă sau orice alt simptom neobișnuit, este esențial să consultați un medic sau un dermatolog pentru o evaluare adecvată.

Este important să identificați cauza exactă, deoarece aceasta poate determina tratamentul și gestionarea corespunzătoare. De exemplu, dacă petele sunt rezultatul expunerii la soare, protecția solară adecvată și evitarea expunerii excesive la soare pot ajuta la prevenirea apariției de noi pete.

Pentru unele persoane, petele maronii pe picioare exact ca în imagini pot avea un impact psihologic negativ, afectând stima de sine și încrederea în sine. În astfel de cazuri, tratamentul cosmetic sau discuțiile cu un specialist în probleme de imagine de sine pot fi benefice.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Playtech.ro
Imaginea momentului cu soţia lui Dragoș Pavăl! Cum arată cea care îi este alături de ani de zile patronului Dedeman
observatornews.ro
Trucul prin care putem face răcoare în locuinţă, fără aer condiţionat
Playsport.ro
Dacă routerul WiFi are port USB, atunci ai o comoară. Iată cum îl transformi într-un...
Evz.ro
Inflația accelerează: Românii, tot mai afectați de valul scumpirilor
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Ce s-a ales de Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică. Partenera lui Octavian Bellu a revenit în atenția publică după mulți ani
Playtech.ro
Aer polar maritim peste România. Dispare Anticiclonul Azoric şi vine răcoarea! Scăpăm de caniculă
Dailybusiness.ro
Pensii 2025. Cu cât vor scădea pensiile de peste 3000 de lei, de la 1 august, după taxarea CASS
RomaniaTV
Cine este femeia cu care s-a iubit Nicușor Dan, înainte să o cunoască pe Mirabela Grădinaru
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vlăduța Lupău, primele declarații despre al TREILEA copil! Artista le-a dat ea vestea fanilor. ''Gravidă în luna a-5-a''
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 iulie 2025
08 iulie 2025