Pete maronii pe picioare: Din ce cauză apare deranjul

04 apr. 2022, 12:24 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Dacă îți apar pete maronii pe picioare poate fi semn al unei boli. Unul dintre motivele pentru care apar petele maronii pe pielea picioarelor sunt venele varicoase. Inițial, pot apărea pete pigmentare maro deschis, discrete. În cele mai multe cazuri petele maro sunt localizate pe glezne și picioare. Ulterior, acestea capătă o culoare maro închis pronunțată și devin dense la atingere.

Întunecarea pielii de pe picioare este rareori singurul simptom al venelor varicoase. Acest lucru este de obicei însoțit de apariția altor semne ale bolii. Printre aceste semne se regăsește durerea și umflarea extremităților inferioare, disconfort în timpul mersului, mâncărime și arsură. De asemenea, petele maro de pe picioare duc la formarea nodurilor și a rețelei vasculare. Precum și apariția unor zone întunecate pe unghii.

femeie care sufera de pete pe picioare

Printre aceste semne se regăsește durerea și umflarea extremităților inferioare, disconfort în timpul mersului, mâncărime și arsură

Pete maronii pe picioare: Cum se formează acestea

Încălcarea fluxului de sânge duce la faptul că presiunea se acumulează în microvase. Pereții capilarelor sunt subțiri, astfel încât, în condiții nefavorabile, acestea sunt ușor deteriorate de orice impact sau presiune puternică. Uneori petele pot semnala afecțiunea zona zoster.

Petele de pe picioare în acest caz reprezintă mici hemoragii. Pacienții le numesc adesea „vânătăi”. În stadiile incipiente, acestea dispar rapid de la sine, așa că trec adesea neobservate. Pigmentarea poate apărea după un peeling, atunci când protecția naturală a pielii devine mai subțire. Este foarte probabil să apară pete de vârstă dacă procedura este efectuată incorect sau pacientul nu a respectat recomandările medicului.

De exemplu, după peeling chimic sau cu laser, nu poți fi sub soarele strălucitor timp de o lună fără protecție SPF, dar unii oameni neglijează regula și astfel favorizează apariția petelor de vârstă pe piele.

femeie care se tine de picioare

Întunecarea pielii de pe picioare este rareori singurul simptom al venelor varicoase

Pe măsură ce patologia se agravează, mecanismele mai complexe pentru formarea de pete pe picioare se unesc. Stagnarea prelungită a sângelui duce la transpirația părții sale lichide în țesuturile din jur. Astfel, se formează edem local. Țesuturile afectate în acest moment nu primesc suficient oxigen.

Adesea, procesul patologic este însoțit de inflamarea venelor și a zonei din jurul lor. Apoi, în locurile cu fluxul sanguin perturbat, temperatura crește, apare o senzație de arsură și mâncărime. În cazurile severe, pe piele se formează vezicule cu lichid, care apoi se deschid de la sine și devin „poarta de intrare” pentru infecție, la fel ca și în cazul psoriazisului. Uneori, petele sunt roșii și nu provoacă mâncărimi.

Petele maronii apar în locul petelor roșii: La ce vârstă acestea încep să apară

Petele maronii, mai des apar pe locul petelor roșii după ce inflamația dispare. Prezența lor este o consecință a tratamentului intempestiv sau insuficient în etapa anterioară. De regulă, petele maro cu vene varicoase nu se luminează de la sine și nu dispar în timp.

picioarele varicoase a unei persoane

Adesea, procesul patologic este însoțit de inflamarea venelor și a zonei din jurul lor

Uneori, o schimbare a culorii pielii este asociată cu infecția și degradarea țesuturilor. Această afecțiune este însoțită de simptome suplimentare, precum durere la nivelul membrelor, febră și slăbiciune generală.

Aspectul ascuțit al petelor maro pe picioare, fără roșeață anterioară, este baza pentru solicitarea ajutorului medical de urgență. Un simptom poate indica o încălcare pronunțată a fluxului sanguin, amenințând chiar și pierderea unui membru.

De cele mai multe ori, pete maronii pe picioare pot fi observate după 40-50 de ani. De regulă, nu sunt periculoase, deși pot fi un semn de probleme hepatice. Astfel din moment ce observi aceste pete este mai bine să consultați un medic. Pigmentarea poate fi declanșată și prin administrarea de medicamente care pun o presiune pe ficat.

femeie care sufera de vene varicoase pe picioare

De asemenea, petele maro de pe picioare duc la formarea nodurilor și a rețelei vasculare


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *