Prima pagină » Turism » Destinatii montane » Pestera Dracului, judetul Satu Nare
Pestera Dracului, judetul Satu Nare

Pestera Dracului, judetul Satu Nare

26 sept. 2014, 12:01,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:28868;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Pentru multa lume, numele locului ar fi un motiv suficient de bun pentru a face cale intoarsa. Nu si pe noi. Manati de curiozitate, am mers spre comuna Rasca, din Satu Mare. Localitatea in care se afla Casa Dracului. Un nume sinistru si cu o legenda pe masura.
Legenda spune ca pestera a fost folosita pe post de ascunzatoare in timpul celui Primului Razboi Mondial. Dar nu de aici i se trage infamul nume.

Vezi si Pestera Liliecilor 

Batranii satului nu stiu cand a aparut. Stiu doar ca este acolo de cand au deschis ei ochii in aceasta lume. Si, in ciuda numelui ingrozitor, dorinta copilareasca de a descoperi i-a impins mereu spre acest loc. Asa l-a descoperit si ghidul nostru este nea Vasile Betea. Stie aceste parti ca pe propriile buzunare.
E adevarat ca tranzitia brusca de la lumina la bezna totala iti da un sentiment de neliniste. Dar nici vorba de spirite. Singurul locuitor al peseterii cu nume rau famat era mai speriat de prezenta noastra decat am fost noi de a lui. Un liliac.
Oricat de fascinanta ar fi povestea satenilor, este doar atat. O poveste. Realitatea din spatele pesterii este alta. Nu la fel de fantastica, potrivit observator.tv.
Chiar si asa, primaria vrea sa profite de renumele pesterii si va construi o cabana turistica in zona. 

Vezi si Pestera Grota Zanelor, judetul Bistrita Nasaud 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *