Prima pagină » Local » Peste un deceniu de temniță pentru „Bau-bau”! Acuzat că și-a înjunghiat un vecin!
Peste un deceniu de temniță pentru

Peste un deceniu de temniță pentru „Bau-bau”! Acuzat că și-a înjunghiat un vecin!

16 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ din județul Iași, cu doar patru clase și un copil minor în întreținere, ar putea înfunda temnița pentru ani buni. Individul a fost condamnat la peste un deceniu de pușcărie. El a fost acuzat că a ucis un bărbat.

Un individ acuzat că a făcut moarte de om, s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților ieșeni. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Tudor, zis „Bau-bau”, la 11 ani de pușcărie, pentru omor.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă D.A. și, în consecință, obligă inculpatul Tudor Ionuț să îi plătească părții civile echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune materiale, precum și echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cum a izbucnit scandalul

Procesul individului a început pe data de 23 iulie 2019. Asta, după ce „Bau-bau” fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 31 mai 2019. Conform anchetatorilor, pe data de 26 mai 2019, Ionuț Tudor, poreclit „Bau-bau”, în vârstă de 30 de ani, și-ar fi înjunghiat un vecin din localitatea Horlești, județul Iași.
Oamenii legii au susținut că incidentul a avt loc în plină stradă. Procurorii au mai afirmat că, în ziua respectivă, Ionuț Tudor se afla sub influența băuturilor alcoolice și s-a luat la ceartă cu un vecin care trecea prin zona respectivă.

Procurorii au mai spus că, în urma disputei, inculpatul a scos un cuțit și i l-a înfipt în piept vecinului său. Incidentul a fost anunțat autorităților printr-un telefon la numărul pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns un echipaj medical și un echipaj al Poliției. Victima a fost transportată de urgență la spital, unde a fost operată, plaga provocată având o adâncime considerabilă.

În urma incidentului, suspectul a fost ridicat de polițiști, audiat, reținut și mai apoi arestat preventiv de către judecători. Inițial, el a fost arestat pentru tentativă la omor, dar, mai apoi, a fost acuzat de omor. Astfel s-a ajuns la pedeapsa de 11 ani de detenție, aplicată la instanța de fond de către magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *