Prima pagină » Local » Peste o mie de noi infectări Covid-19 la Iași și opt focare de infecție în doar 24 de ore!
Peste o mie de noi infectări Covid-19 la Iași și opt focare de infecție în doar 24 de ore!

Peste o mie de noi infectări Covid-19 la Iași și opt focare de infecție în doar 24 de ore!

28 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

A explodat numărul noilor infectări Covid-19 la Iași. Ieri, 27 ianuarie 2022, Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat peste o mie de noi cazuri și 8 focare de infecție

Rata de infectare crește de la o zi la alta, iar valul 5 al pandemiei a debutat de aproximativ o lună. În doar 24 de ore, la Iași au fost raportate peste o mie de noi cazuri de Covid-19 și 8 focare.

”Joi, 27 ianuarie 2022, DSP Iași a raportat 1.037 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Odată cu numărul mare de cazuri a crescut și numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în spital astfel, ieri s-au efectuat 105 internări și doar 784 de externări. Tot ieri, în spitalele suport Covid din Iași erau ocupate 424 de paturi. Din numărul total de pacienți internați, 26 se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave ale bolii, printre care și trei copii la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași și un pacient la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon”. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, 8”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

De la debutul pandemiei și până ieri, 27 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 83.089 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 și 2.125 de decese.

Numărul mare de infectări Covid-19 la Iași a determinat apariția a opt noi focare

Direcția de Sănătate Publică Iași a identificat ieri, 27 ianuarie 2022, opt noi focare de infecție Covid-19 la Memory Hospital, unde au fost depistați 4 pacienți pozitivi. Aceștia au fost izolați în spital și sunt monitorizați. Un alt focar a fost la Spitalul Municipal de Urgențe Pașcani, la Laborator de analize medicale, unde 3 cadre medicale au fost declarate pozitive. La Centrul Revis și la Direcția de Asistență Socială, 44 de beneficiari și doi angajați au fost depistați pozitiv.

Nouă cadre medicale și 19 pacienți, depistați pozitiv la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” din Iași, în secția geriatrie, medicină internă și secția de nefrologie. În acest caz s-au luat următoarele măsuri: monitorizarea contacților, dezinfecția terminală și triajul epidemiologic. Și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași în Secția III Pneumologie a fost raportat un focar, cu 15 persoane infectate, dintre care 9 pacienți și 6 cadre medicale. La Institutul de Psihiatrie Socola, focarele continuă în Secția III acuți, unde alți 3 pacienți au fost confirmați pozitiv cu Covid-19.

Peste 800 de ieșeni imunizați în doar 24 de ore

Peste 800 de persoane au fost imunizate într-o singură zi la Iași. Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 27 ianuarie 2022, au fost administrate peste 600.000 de doze de vaccin anti-Covid. Pe data de 26 ianuarie 2022 au fost vaccinate 824 de persoane, dintre acestea 181 au primit doza I, 188 de persoane s-au prezentat pentru rapel, iar cu doza a III-a s-au vaccinat 498 de persoane.

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 91 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. Amintim că pe data de 26 ianuarie a debutat campania de imunizare a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, când au fost vaccinați 23 de minori încadrați în această categorie. Decizia de imunizare a copiilor s-a luat după ce numărul de infectări Covid-19 a crescut și la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *