Dacă vrei să ai o cămară plină de delicatese, trebuie să faci la tine acasă un pește macrou marinat la rece. Acesta este perfect pentru sezonul rece, însă poate fi consumat în orice perioadă a anului. Această metodă de preparare permite pătrunderea aromelor deosebite de la ingredientele folosite în marinadă în carnea suculentă a peștelui.
Iubitorii de pește, indiferent cum ar fi pregătit el, vor fi tare încântați de macrou marinat. Fiecare gospodină pregătește merinde și specialități din legume, fructe, pește pentru a avea cămara plină. Această rețetă este un mod simplu si delicios de a savura macroul, perfect pentru iubitorii de peste!
Rețeta pentru macrou marinat la rece
Rețeta de macrou marinat nu este neapărat o conservă pentru iarnă, căci la urma urmei o putem pregăti oricând în timpul anului, ba chiar și cu alți pești. Dar când vine frigul, iar zilele se scurtează, știți și voi ce bine ne prinde să avem la îndemână ceva gata gătit, mai ales dacă e făcut în casă, 100% natural și 100% sănătos.
Rețeta aceasta se poate face în același mod cu orice tip de pește: caras, șalău, păstrăv, etc. Totuși, cele mai gustoase conserve le veți obține dacă folosiți un pește gras, cum ar fi: macrou, hering, merluciu sau scrumbie.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, uite soluția cu cea mai simplă rețetă de macrou marinat la rece. Iată cât de ușor îl poți face și tu, la tine acasă. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de un preparat special și gustos.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 3 foi dafin; piper boabe; boabe de muștar; sare grunjoasă; 1,2 kg macrou; 600 ml apă; 200 ml oțet; 100 ml ulei; 4 bucăți ceapă; 4 morcovi.
Mod de preparare
Pentru început, spălăm bine și curățăm peștele. Îl tăiem în rondele de aproximativ trei centrimetri. Punem sare pe ele, după care le punem într-un vas și le acoperim cu foile de dafin.
Le lăsăm la frigider pentru cel puțin 24 de ore. După ce a trecut timpul, punem la fiert apa cu o linguriță de sare, alături de ulei, foile de dafin, oțet și piper, iar apoi le lăsăm pe foc timp de trei minute. Le lăsăm la răcit. În tot acest timp curățăm și tocăm ceapa. Află și cum se prepară o scumbie prăjită cu mălai și sos de usturoi.
Curățăm și tăiem morcovii rondele. După ce au trecut cele 24 de ore spălăm peștele cu apă rece și ăl lăsăm la scurs. Punem peștele în borcane alături de ceapă și morcovi, iar apoi punem peste boabele de muștar.
Turnăm deasupra saramura rece, cât să acopere tot peștele, după care le punem capacele. Se țin la frigider timp de o săptămână, iar apoi sunt gata de servit. Dacă vrei să prepari ceva gustos pentru cei dragi, trebuie să încerci neapărat rețeta de pește macrou marinat la rece.