Prima pagină » Culinar » Pește macrou la cuptor în sos de roșii. Rețetă simplă și savuroasă, ideală pentru o cină în familie

Pește macrou la cuptor în sos de roșii. Rețetă simplă și savuroasă, ideală pentru o cină în familie

21 iul. 2022, 15:37,
în Culinar

Dacă ți-e poftă de pește macrou la cuptor în sos de roșii, ai nimerit cum nu se poate mai bine. Ți-am pregătit o rețetă savuroasă, care se prepară simplu, fără prea multe ingrediente și fără bătăi de cap.

Macroul este un pește extrem de gustos, în ciuda mirosului puternic pe care îl emană. Pe deasupra, mai este și sănătos. Este benefic pentru sistemul cardiovascular, deoarece controlează colesterolul rău, diminuează valorile trigliceridelor, favorizează colesterolului bun, menține presiunea sanguină între limite normale, păstrează elasticitatea arterelor și reduce riscul de formare a trombilor.

Macroul este cel mai răspândit și comun pește, care poate fi întâlnit în apropiere de țărmuri. Mai mult, nici nu este foarte scump. Acest pește poate fi preparat atât în tigaie, cât, mai ales, la cuptor. Durează aproximativ 35-40 de minute să fie pregătit și poate constitui o cină ușoară și delicioasă.

Dacă adori rețetele cu pește, îți recomandăm să încerci și rețeta de macrou la cuptor cu lămâie sau friptura de pește la cuptor.

peste macrou la cuptor cu sos de roșii

Macroul este un pește extrem de gustos, în ciuda mirosului puternic pe care îl emană.

Pește macrou la cuptor în sos de roșii, preparat într-un mod cât se poate de simplu

Pentru rețeta de macrou la cuptor ai nevoie de: trei pești macrou, patru căței de usturoi, 300 de mililitri de pastă de roșii (pot fi folosite și roșii cubulețe), 100 de mililitri de vin demi-dulce, o lingură de zeamă de lămâie, busuioc, sare, piper, măsline (opțional) și 40 de mililitri de ulei de măsline.

Timpul total de pregătire a acestei rețete este de o oră și zece minute, timp care include pregătirea ingredientelor și prepararea propriu-zisă.

Mod de preparare

Curăță peștele de intestine și cap și usucă-l cu ajutorul unui șervețel uscat. Pune-i sare și piper și lasă-l la frigider pentru două ore.

Între timp, ia o tigaie, încinge uleiul și călește foarte puțin usturoiul curățat și tăiat în feliuțe. Stinge usturoiul călit cu puțin vin și las-l să dea în două clocote. Acum, adaugă și pasta de roșii și amestecă bine. În cazul în care ți se pare că pasta este prea groasă, adaugă puțină apă. Lasă totul la fiert timp de cinci minute.

Nu uita să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius!

bucăți de macrou într-un bol

Curăță peștele de intestine și cap și usucă-l cu ajutorul unui șervețel uscat. Pune-i sare și piper și lasă-l la frigider pentru două ore.

În sos adaugă o linguriță de busuioc uscat și o lingură de zeamă de lămâie. Dacă vrei să îi dai un gust dulceag, poți să pui și o linguriță de zahăr sau o jumătate de linguriță de miere. Pune sare după gust.

Într-un vas termorezistent așează peștii și toarnă sosul de roșii. Dacă vrei, pune și câteva măsline în tavă, după care pune-o la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 de minute – o oră sau până când peștii s-au rumenit frumos.

Din când în când, mai pune câte o lingură de sos peste pește. Nu amesteca deloc, deoarece riști să rupi peștii și, astfel, își pierd din aspectul apetisant.

Scoate peștii din cuptor și servește-i alături de mămăliguță și mujdei.

Poftă bună!

peste macrou la cuptor cu sos de roșii

Într-un vas termorezistent așează peștii și toarnă sosul de roșii. Dacă vrei, pune și câteva măsline în tavă, după care pune-o la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 de minute – o oră sau până când peștii s-au rumenit frumos.

Compoziția nutrițională a macroului

Macroul este bogat în acizi grași Omega-3 și este o sursă extraordinară de vitamina B12. Mai mult, acesta conține minerale, cum ar fi seleniul, cuprul, fosforul, magneziul și fierul.

De asemenea, macroul are în compoziție și cantități mici de vitamina A, potasiu, zinc și sodiu. O porție de 100 de grame de macrou are 21 de grame de proteine, constituind aproximativ 40% din doza zilnică necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`