Prima pagină » Culinar » Peşte la cuptor în sos de caşcaval şi smântână
Peşte la cuptor în sos de caşcaval şi smântână

Peşte la cuptor în sos de caşcaval şi smântână

06 mart. 2020, 15:52,
în Culinar

Iată o reţetă de peşte la cuptor delicioasă şi fragedă, care se pregăteşte şi se prepară într-un timp scurt. Este ideală pentru o masă de prânz sau de seară!

Ingrediente:

3-4 fileuri peşte, de orice fel
400 g smantana
200 g parmezan
1 ceapă
sare si piper, după gust
1-2 linguri zeamă lămâie
1 linguriţă oregano uscat
2 linguri unt

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezi fileurile într-o tavă rotundă. Între timp, torni într-un bol smântâna şi adaugi parmezanul ras, untul topit, oregano, zeama de lămâie, sarea şi piperul după gust. Amesteci foarte bine compoziţia.

Cureţi, speli şi tai ceapa julien, apoi presari peste fileurile de peşte. Următorul pas este să torni şi să întinzi sosul astfel încât bucăţile de peşte să fie bine acoperite. Laşi la cuptor 25-30 de minute până ce preparatul va prinde o crustă. La sfârşit, decorezi cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`