Prima pagină » Culinar » Pește la cuptor în folie. Rețeta perfectă pentru masa de Revelion

Pește la cuptor în folie. Rețeta perfectă pentru masa de Revelion

27 dec. 2023, 08:57,
în Culinar

În noaptea dintre ani nu trebuie să lipsească de la masă un pește la cuptor în folie. Peștele poate fi gătit în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, vom obține un adevărat deliciu. Peștele făcut la cuptor în folie este fraged, gustos și aromat. Iată rețeta perfectă pentru masa de Revelion.

Pește la cuptor în folie

De la masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Acesta poate fi gătit după diverse rețete, în funcție de gust și preferințe. Un adevărat deliciu culinar este peștele la cuptor în folie. Acesta are o savoare deosebită, este aromat și dacă pregătim o garnitură perfectă, la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Rețeta de pește la cuptor în folie este simplă și la îndemâna oricui. Pe lângă acest deliciu, gospodinele mai pregătesc pentru noaptea dintre ani și o salată boeuf gustoasă. La fel de bine, se poate pregăti și o friptură de porc în sos de vin. Cu siguranță aceasta va fi pe placul tuturor celor de la masă.

De Revelion există câteva superstiții culinare, iar pe listă se află și peștele ce trebuie consumat obligatoriu în noaptea dintre ani pentru a trece printre probleme și necazuri precum peștele înoată prin apă.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru deliciosul pește la cuptor în folie vom avea nevoie de 500 g de file de păstrăv, sare și piper, 2 linguri de unt, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de mărar tocat și alte condimente după preferințe. Fileul de păstrăv gata curățat se spală și se lasă la scurs. Se pregătește o folie de aluminiu suficient de mare pentru a înveli peștele. Fileul de păstrăv se condimentează cu ierburile dorite, pătrunjel, mărar, oregano și altele. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se adaugă un pic de usturoi și piper roșu.

Se toarnă un pic de unt topit peste pește apoi se învelește în folie de aluminiu. Se pune peștele într-o tavă și se lasă la cuptor timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate peștele din cuptor și se lasă la răcit apoi se servește cu mămăliguță caldă și sos de usturoi.

Peștele la cuptor făcut în folie este fraged, aromat și ideal de servit la masa de Revelion alături de alte bucate alese. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe.Pe lângă peștele gătit la cuptor sau la tigaie, putem pregăti pentru noaptea dintre ani și o friptură fragedă de porc în sos de vin. Aceasta îi va cuceri cu siguranță pe musafiri. Pentru iubitorii de preparate tradiționale gătite după rețeta bunicii ideale sunt și niște chiftele pufoase și gustoase. La fel de bine, putem face și o tochitură gustoasă, cu carne de porc, cârnați, brânză de burduf și ouă. Aceasta merge de minune cu câteva murături asortate și cu mămăliguță. Rețetele sunt savuroase și la îndemâna oricui. De Revelion, nu trebuie să lipsească de la masă mâncărurile din pește, prăjiturile de casă fine și cremoase și fructele, mai ales strugurii aromați și gustoși.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`