Prima pagină » Local » Peste 90 de tone de gunoi, adunate în cadrul campaniei “Iași mai verde”
Peste 90 de tone de gunoi, adunate în cadrul campaniei “Iași mai verde”

Peste 90 de tone de gunoi, adunate în cadrul campaniei “Iași mai verde”

11 mai 2022, 00:01,
Andreea Andrei, în Local

În cadrul campaniei “Iași mai verde” au fost strânse peste 90 de tone de gunoi. Campania a fost inițiată de consiliul Județean Iași în colaborare cu compania ADIS Iași. Aceasta a fost extinsă până pe 4 mai pentru a aface parte din campania națională “Curățăm România”

Consiliul Județean Iași a organizat, în parteneriat cu ADIS – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate și cu primăriile din județul Iași ample acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Iași Mai Verde”. Campania s-a desfășurat în perioada 20 martie – 20 aprilie, iar ulterior a fost prelungită până pe 4 mai, pentru a fi parte integrantă din campania „Curățăm România”, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Campania “Iași mai verde” a adunat peste 90 de tone de gunoi

La nivelul județului Iași au fost organizate 121 de acțiuni de ecologizare, la care au fost mobilizați 1975 de voluntari, în total fiind colectată o cantitate de deșeuri de 90.307 kg.

„Cea de-a doua ediție a campaniei Iași Mai Verde ne-a găsit mai bine pregătiți și mai implicați. Am reușit să mobilizăm instituțiile de mediu, primăriile din județ și aproape 2000 de voluntari pentru a face localitate cu localitate un județ mai curat. Grija față de mediul înconjurător trebuie să fie o practică de zi cu zi, iar implicarea în astfel de acțiuni ne va ajuta pe toți să înțelegem cât de mult impact au faptele noastre asupra naturii, iar astfel să acționăm mai responsabil. Am fost în multe comunități în această perioadă, am participat la ecologizări alături de voluntari și mă bucură atitudinea sănătoasă pe care o au față de protecția mediului. Natura este viață!”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Campania a fost inițiată de Consiliul Județean Iași în colaborare cu ADIS Iași și a avut ca perioadă inițială 20 martie – 20 aprilie, apoi a fost prelungită până pe 4 mai 2022 pentru a fi inclusă în campania națională “Curățăm România”.

Educație ecologică în școlile ieșene

În cadrul campaniei au fost organizate și tururi ghidate pentru elevii din întreg județul la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Țuțora. Acestea s-au desfășurat sub formă de lecții interactive despre colectarea deșeurilor și reciclare, la care au participat peste 400 de elevi.

,,A fost o reală plăcere să colaborăm cu Consiliul Județean Iași, sub coordonarea directă a domnului Președinte Costel Alexe, în campania de ecologizare „Iași mai Verde” care a avut ca scop sensibilizarea societății civile din Județul Iași asupra necesității protejării mediului înconjurător, implicit a conștientizării impactului negativ pe care deșeurile îl au asupra mediului. Mulțumim pentru suport, promptitudine și implicare tuturor autorităților publice locale și cetățenilor județului Iași”, a declarat Răzvan Gheorghiu, directorul Asociației ADIS Iași.

Educația pentru mediu este vitală pentru tineri și copii. Aceștia pot înțelege de la o vârstă fragedă ce impact pot avea deșeurile pentru mediul înconjurător. În majoritatea școlilor și liceelor ieșene se face colectare selectivă a gunoiului, astfel micuții sunt familiarizați cu procedeul și rigorile impuse de colectarea selectivă și reciclare.

În ediția din 2022 a campaniei “Iași mai verde” s-au strâns peste 90 de tone de gunoi aruncat la întâmplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *