Prima pagină » National » Peste 800.000 de șoferi sunt nevoiți să încheie polițe RCA noi. Ce amenzi riscă
Peste 800.000 de șoferi sunt nevoiți să încheie polițe RCA noi. Ce amenzi riscă

Peste 800.000 de șoferi sunt nevoiți să încheie polițe RCA noi. Ce amenzi riscă

06 dec. 2023, 14:00,
BZI.ro, în National

Peste 800.000 de șoferi sunt nevoiți să încheie polițe RCA noi, urmând să fie aplicate amenzi mari după data de 7 decembire. Data de 7 decembrie este ultima zi de valabilitate pentru polițele RCA emise de compania Euroins, intrată în faliment.

Compania Euroins a rămas fără autorizație în primăvară, atunci când autoritățile au descoperit probleme grave, dosare respinse și lipsa fondurilor pentru despăgubiri.

Astfel, asigurările auto de la Euroins mai sunt valabile doar până la data de 7 decembrie, însemnând că peste 830.000 de români trebuie să încheie polițe noi.

Șoferii riscă amenzi între 1.000-2.000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare, dacă după data de 7 decembrie nu vor încheia polițe de asigurare cu o altă companie.

Fondul de Garantare a Asiguraților a transmis șoferilor că își pot recupera banii pentru perioadele care rămân neacoperite.

De exemplu, pentru o asigurare care a fost încheiată în luna martie și a costat 1.000 de lei, șoferii pot recupera un sfert din suma totală, adică 250 de lei.

Pentru acest lucru, șoferii trebuie să depună o cerere pe site-ul oficial al instituției.

Asigurările RCA vor fi verificate prin camere video instalate în marile oraşe

Într-o altă ordine de idei, amintim că autorităţile vor să apeleze la camerele de control şi supraveghere de pe drumurile principale şi din marile oraşe pentru a-i depista pe cei care nu au poliţe RCA.

Trei milioane de şoferi români circulă fără a deţine o asigurare auto obligatorie. Asta deşi riscă amenzi de până la două mii de lei, conduc cu speranţa că nu vor fi opriţi în trafic de poliţişti.

Acest lucru s-ar putea schimba pentru că autorităţile vor să apeleze la camerele de control şi supraveghere de pe drumurile principale şi din marile oraşe. Astfel şoferii ar putea fi verificaţi fără să mai fie opriţi în trafic, însă modificările nu se opresc aici. Poliţele ar putea fi suspendate în perioada în care maşina nu este folosită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *