Prima pagină » Local » Peste 60 de cerșetori, veniți la Iași de Sfânta Parascheva, au fost amendați de către polițiști
Peste 60 de cerșetori, veniți la Iași de Sfânta Parascheva, au fost amendați de către polițiști

Peste 60 de cerșetori, veniți la Iași de Sfânta Parascheva, au fost amendați de către polițiști

16 oct. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan în Local

În perioada premergătoare sărbătorii de Sfânta Parascheva, peste 60 de cerșetori au fost amendați de către polițiștii locali. Majoritatea cerșetorilor sancționați sunt din alte județe, din România

În ultimele două săptămâni, au trecut prin municipiul Iași sute de mii de oameni pentru sărbătoarea de Sfânta Parascheva. Acest lucru a reprezentat o oportunitate pentru cerșetorii care au venit ca să scoată bani de la pelerini. Mulți dintre aceștia au fost depistați de către polițiști și, ulterior, amendați.

Peste 60 de cerșetori au fost amendați de sărbătoarea Sfânta Parascheva

Încă de la începutul lunii octombrie, zeci de cerșetori au apărut pe străzile municipiului Iași. Aceștia stăteau, în mare parte, în zona centrală, unde erau mai mulți oameni și veneau cu tot felul de povești pentru a obține bani. Polițiștii locali au avut în vedere această situație și au făcut verificări în teren, rezultând 89 de amenzi aplicate.

„În perioada premergătoare manifestărilor prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, polițiștii locali au identificat un număr relativ mai mare de persoane care apelează la mila publicului pe raza municipiului. Astfel, în perioada de referință 27.09 – 14.10.2024, activitatea polițiștilor locali s-a concretizat astfel: 89 procese verbale de constatare a contravenției (75 de procese verbale cu amendă contravențională și 14 procese verbale cu avertisment), pe linie de apelare la mila trecătorilor (în zona centrală 1 ), cuantumul amenzilor fiind de 11.200 de lei; pe camerele de supraveghere din sistemul de supraveghere video-stradal au fost vizualizate 10 persoane care apelau la mila publicului, pentru care au fost dirijate patrule de polițiști locali care să aplice măsurile legale stabilite prin dispozițiile legii; de la cetățenii municipiului la Dispeceratul Poliției Locale Iași au fost primite un număr de 45 de apeluri telefonice în care se sesiza prezența cerșetorilor și persoanelor fără adăpost”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Cerșetorii au profitat de situație și au reușit să scoată sume importante. Unii dintre ei au reușit să scoată câte 800 de lei pe lună.

„Anul acesta am avut o colaborare excelentă cu Poliția Română și cu Jandarmeria, pe mai multe segmente de activitate. Deși au fost mai puține zile de pelerinaj față de anii trecuți, numărul pelerinilor a fost mai mare și a fost mai aglomerat. Nu am înregistrat niciun incident major, iar lucrurile au decurs fără probleme. Vreau să le mulțumesc tuturor polițiștilor pentru efortul care l-au depus și pentru modul cum au gestionat fiecare situație”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Majoritatea erau din alte localități

Cerșetorii care au fost pe străzile din Iași, în această perioadă, erau veniți special pentru eveniment, iar imediat după ce s-a terminat, au plecat spre domicilii.

„Referitor la persoanele sancționate contravențional pentru apelarea în mod repetat la mila trecătorilor, cele 89 de procese verbale de constatare a contravenției au fost aplicate unui număr de 63 de persoane, prin urmare, unele dintre acestea au primit mai multe amenzi contravenționale. Județele de proveniență sunt: Iași, Bacău, Neamț, Botoșani, Dâmbovița și Hunedoara, Sălaj și Ialomița. Localitățile de provenință din județul Iași sunt: Iași, Dancu (Holboca), Voinești, Târgu Frumos, Popricani, Podu Iloaiei, Hârlău. Totodată, au fost identificate și persoane care proveneau din Republica Moldova”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Peste 60 de cerșetori, veniți la Sfânta Parascheva, au fost amendați de către forțele de ordine din Iași.

Comentarii
  • 60? Erau aproape 300 mii am inteles, nu 60…

  • Erau sute de cersetori peste tot pe strazi ce au fost vazuti de toata lumea si ei au sanctionat doar 60.
    Astia sunt destul de multi in organigrama si consuma resurse importante din bugetul local dar nu fac aproape nimic si nu ii vezi nicaieri.
    Doar pe cei de la circulatie ii mai vezi in strada dar ceilalti cred ca s-au nascut obositi caci stau doar in masini sau la birouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 octombrie 2024
16 octombrie 2024