Prima pagină » Local » Peste 53 de mii de pasageri la Aeroportul Iași în septembrie 2021. Parcare gratuită pentru cei care se vaccinează anti-Covid la aerogară
Peste 53 de mii de pasageri la Aeroportul Iași în septembrie 2021. Parcare gratuită pentru cei care se vaccinează anti-Covid la aerogară

Peste 53 de mii de pasageri la Aeroportul Iași în septembrie 2021. Parcare gratuită pentru cei care se vaccinează anti-Covid la aerogară

11 oct. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Număr record de pasageri care au tranzitat Aeroportul Iași în prima lună de toamnă a anului 2021. Zeci de mii de pasageri au trecut prin aeroport în luna septembrie, cifră comparabilă cu vara acestui an. În plus, conducerea aerogării a decis să ofere parcare gratuită celor care se vaccinează anti-Covid

Zeci de mii de persoane au trecut prin porțile de îmbarcare de la Aeroportul Iași în cursul lunii septembrie 2021. Conducerea Aeroportului Iași a arătat că în ciuda restricțiilor COVID-19, prin aerogară au trecut peste 50 de mii de persoane, cifră comparabilă cu luna august 2021. Vaccinarea împotriva virusului COVID-19 a făcut ca și numărul de pasageri să rămână unul constant, astfel încât tranzitul de la aerogara ieșeană să nu fie afectat. Șefii Aeroportului Iași au trecut recent și la alte măsuri pentru a stimula vaccinarea împotriva COVID-19.

Zeci de mii de pasageri în septembrie 2021 la Aeroportul Iași

Conducerea AeroportuluI Iași a arătat că în luna septembrie 2021 au fost procesate peste 53 de mii de persoane prin porțile de îmbarcare de la aerogară. Directorul Aeroportului Iași susține însă că speră ca pandemia să nu afecteze totuși traficul aerian din perioada următoare.

„În luna septembrie, traficul de pasageri îmbarcați pe Aeroportul Iași a ajuns la 53.078, comparabil cu cel din luna august, când a fost vârf de trafic în 2021. În trei luni, iulie-august-septembrie 2021, traficul a fost dublu față de primele șase luni ale anului. Îmi doresc ca valul pandemic să nu afecteze grav traficul aerian”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

În plus, acesta a arătat că în perioada următoare vor fi inaugurate și alte curse aeriene de la Iași căre destinații din Europa.

Vaccinații pot parca gratuit la Aeroportul Iași

În plus, șefii aeroportului au arătat că s-a luat decizia de a se oferi loc de parcare gratuit pentru 24 de ore pentru cei care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Luni, Consiliul de Administrație al aeroportului va dezbate propunerea pe care am promis că o voi avansa, de a oferi parcare gratuită celor care se vaccinează la cabinetul medical din aeroport, gratuitate valabilă în limita a 24 de ore, pentru a stimula vaccinarea tuturor celor care tranzitează poarta Iașului. La Aeroportul Iași, serul folosit este Johnson & Johnson.”

De altfel, centrul de la Terminalul T3 de la Aeroportul Iași a fost deschis la începutul verii lui 2021, iar până în prezent s-au vaccinat câteva sute de persoane.

Nou proiect de modernizare la Aeroportul Iași

Prin noul proiect de modernizare de la Aeroportul Iași, viitorul terminal T4 ar putea procesa și 3,5 milioane de pasageri anual. Proiectul urmează a fi depus la Comisia Europeană pentru obținerea finanțării, investiția fiind estimată la 90 de milioane de euro. Recent, Consiliul Județean Iași a decis să prelungească cu câteva luni contractele de mandat ale celor din Consiliul de Administrație de la Aeroportul Iași. În fapt, a fost vorba de încetarea contractelor de mandat ale membrilor Consiliului de administrație al R.A. Aeroportul Iași, numirea unor administratori provizorii și demararea procedurilor de selecție pentru desemnarea membrilor în viitorul consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *