Prima pagină » Local » Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”. Valoarea totală depășește 311.000 de euro
Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”. Valoarea totală depășește 311.000 de euro

Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”. Valoarea totală depășește 311.000 de euro

01 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”. Programul este menit să scoată din circulație autoturismele vechi

Sute de ieșeni au depus dosarele pentru participarea în programul „Rabla Local”. Aceștia au avut posibilitatea transmiterii documentelor necesare până pe data de 24 noiembrie 2023. Scopul proiectului este reducerea numărului de autovehicule vechi din municipiu.

Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, 519 dosare depuse în programul „Rabla Local” au fost aprobate, iar fiecărui beneficiar i-a fost alocat un voucher în valoare de 3.000 de lei. Mai mult, până ieri, 30 septembrie 2024, au fost plătite sumele aferente pentru 517 ieșeni, iar valoarea totală este de 1.551.000 de lei, respectiv 311.696 de euro.

„Au fost aprobate 519 dosare, unde fiecărui beneficiar i-a fost alocată suma de 3.000 de lei (600 de lei buget local + 2.400 de lei din bugetul AFM). Până pe data de 30 septembrie 2024, au fost efectiv plătite sumele aferente pentru 517 beneficiari, în suma totală de 1.551.000 de lei. În următoarele zile vor fi achitate și sumele pentru cele două dosare aprobate”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Menționăm faptul că ieșenii care au depus documentele pentru a beneficia de programul „Rabla Local” au primit un voucher în valoare de 3.000 de lei. Din această sumă, 600 de lei sunt suportați din bugetul local al administrației publice, iar diferența de 2.400 de lei este susținută prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Amintim că, în aplicația gestionată de AFM, au fost înscrise 1.042 de persoane, iar 594 dintre acestea au depus, ulterior, cererile de finanțare și documentația aferentă.

Ce persoane au putut beneficia de stimulent

Persoanele care au putut accesa programul „Rabla Local” și, implicit, care au beneficiat de stimulent sunt ieșenii persoane fizice cu domiciliul și reședința în municipiul Iași, care au deținut în proprietate un autoturism uzat, înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani și care se afla în evidențele fiscale ale UAT solicitant de finanțare.

Ieșenii nu trebuiau să aibă obligații restante la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare, să fi obţinut și să fie pe cale să obţină finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin programul „Rabla Clasic” sau prin „Rabla Plus”, pentru același autovehicul uzat cu care au participat.

Mai mult, a fost eligibil în program orice autovehicul înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant, respectiv ale municipiului Iași, care la data participării în program avea o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, care avea norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară, conținea componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul „Rabla Local”. Programul este menit să scoată din circulație autoturismele vechi. Suma plătită are o valoare totală de 1.551.000 de lei, respectiv 311.696 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`