Prima pagină » Local » Peste 500 de ieșeni au încheiat contract cu Salubris de la începutul anului, pentru a nu plăti taxa de 37 de lei la primărie
Peste 500 de ieșeni au încheiat contract cu Salubris de la începutul anului, pentru a nu plăti taxa de 37 de lei la primărie

Peste 500 de ieșeni au încheiat contract cu Salubris de la începutul anului, pentru a nu plăti taxa de 37 de lei la primărie

19 ian. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan, în Local

Peste 500 de ieșeni au semnat contract cu Salubris de la începutul anului și până acum. Taxa de salubrizare pentru cei care nu aveau contract a crescut la 37 de lei, astfel că cetățenilor nu le convine să mai plătească direct la primărie

Consilierii locali din Iași au votat un proiect în care era stipulată majorarea anumitor tarife ale companiei Salubris. Astfel că serviciile oferite de firma de salubrizare sunt mai scumpe de la 1 ianuarie 2024. Cei care nu au o înțelegere cu compania de salubrizare trebuie să plătească suma de 37 de lei pentru aceste servicii direct la primărie.

Cetățenii fără contract plătesc taxă la Primăria Iași

Taxa pentru servicii de salubrizare este de 37 de lei pentru utilizatorii casnici care nu au încheiat contract cu Salubris. Astfel, se percepe un cost pe care cetățeanul îl plătește la Primăria Iași. Cei care au o înțelegere cu firma plătesc suma de 24 de lei, lunar, pentru ridicarea gunoiului. De asemenea, au mai crescut și tarifele pentru măturatul stradal și curățarea zăpezii de pe trotuare.

„Avem contracte încheiate cu majoritatea ieșenilor, iar cei care nu au făcut contract cu Salubris sau nu vor, Primăria Municipiului Iași le pune direct în taxă. Înseamnă că ei vor achita servicii de salubrizare la primărie, doar că taxa de salubrizare va fi cu 50 la sută mai mare decât dacă ar plăti-o la Salubris”, a transmis Cătălin Neculau, directorul Salubris SA.

Peste 500 de ieșeni au încheiat contract cu Salubris

În momentul de față, Salubris are aproape 240.000 de contracte cu utilizatorii de pe raza municipiului Iași. Desigur că există modificări lunare, însă este un număr aproape insesizabil. Cei care pleacă pentru mai multe luni din oraș pot cere companiei să nu îi taxeze, pentru perioada respectivă, pentru colectarea gunoiului.

„Avem o fluctuație de plus-minus 3 la sută în fiecare lună, sunt unii oameni care pleacă din Iași, sunt care vin în oraș, mai avem cazuri care pleacă pe o perioadă determinată din apartament, de exemplu, care pleacă vara la sat, iar atunci noi operăm aceste modificări, astfel să nu punem cetățenii care nu locuiesc, efectiv, în apartamente la plată. Mai avem încheiate contracte direct cu asociațiile de proprietari, iar ei, în fiecare lună, ne trimit listele de plată cu câți oameni sunt în scara de bloc, iar noi știm cât să facturăm. Este un flux constant, nu s-au observat scăderi sau creșteri majore la numărul de contracte. De la începutul anului și până acum avem un număr de puțin peste 500 de contracte noi semnate”, a mai precizat directorul Salubris SA.

Peste 500 de ieșeni au făcut contract cu Salubris pentru a nu plăti 37 de lei pe lună la primărie pentru ridicarea gunoiului.

Comentarii
  • Adrian Jescu

    Mare manager, ai făcut serviciu asta varza.
    Da ce șefa ai lăsat la contracte, aia taie și spanzura.
    Face contracte și la morți, minori, inclusiv vizitatori….
    Doar 500 , ce puțin…se zgârie rău Șefa ta.
    Lasă contractele….
    Pune mana pe lopată ca ți ai bătut joc de noi.
    Trotuare pline de zăpadă în jurul grădinițelor, școli….stii tu.

  • Slaba conducere, dar banuti foarte multi.

  • Ca si cum Primaria se ocupa de serviciu de salubrizare si ia 37 lei lunar.Spuneti adevarul ca ati marit si anul asta ca in fiecare an taxa de salubrizare, ca majoritatea au contract cu Salubrisul,nu cu Primaria si doar cei care nu-si fac contract cu voi platesc la Primarie, si mai spuneti ca la Iasi avem cel mai scump tarif din tara.Spre exemplu la Bacau este de 12 lei fata de aproape 25 lei la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *