Prima pagină » Local » Peste 50 de persoane se află în izolare din cauza Covid-19 la Iași! De la debutul pandemiei, peste 100.000 de ieșeni au fost izolați
Peste 50 de persoane se află în izolare din cauza Covid-19 la Iași! De la debutul pandemiei, peste 100.000 de ieșeni au fost izolați

Peste 50 de persoane se află în izolare din cauza Covid-19 la Iași! De la debutul pandemiei, peste 100.000 de ieșeni au fost izolați

30 mai 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Au trecut aproape trei luni de la ridicarea stării de alertă. La Iași peste 50 de persoane încă se mai află în izolare. Aceștia fie sunt infectați SARS-CoV-2, fie sunt contacți direcți. De la debutul pandemiei și până ieri, pe raza județului Iași au fost emise peste 100.000 de decizii de izolare și alte peste 80.000 de decizii de carantină

De mai bine de trei luni de la ridicarea stării de alertă, numărul infectărilor Covid-19 a scăzut vizibil. Ieri, 29 mai 2022, au fost raportate 4 noi cazuri pe raza județului Iași.  Chiar dacă rata infectărilor a scăzut, zeci de ieșeni încă se află în izolare. Cei mai mulți dintre aceștia sunt infectați SARS-CoV-2 sau contacți direcți ai pacienților. De la debutul pandemiei de Covid-19 la Iași peste 100 de mii de persoane au stat în izolare și carantină.

 „Conform ultimelor date, ieri, 29 mai 2022, un număr de 58 de persoane se aflau în izolare. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 110.472 decizii pentru persoanele aflate în izolare și 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Toți cei peste 100.000 de ieșeni infectați de la debutul pandemiei au primit decizie de izolare

Rata infectării este mai mică pe zi ce trece la Iași. Scăderea numărului noilor cazuri de infectare s-a observat încă de la jumătatea lunii februarie 2022. Odată cu această scădere, și numărul pacienților care necesită îngrijirile în spital s-a diminuat. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate în ultimele 24 de ore, a fost necesară o singură internare a unui pacient pozitiv. În total, de la debutul pandemiei și până în prezent, la Iași, au fost depistate pozitiv 111.262 de persoane. Din luna decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, aproximativ 30 la sută din populația Iașului este imunizată împotriva Covid-19. Sâmbătă, 28 mai 2022, în județul Iași au fost vaccinate doar 3 persoane.

Starea de alertă a fost ridicată

Începând cu data de 9 martie 2022, masca de protecție nu a mai fost obligatorie în absolut niciun spațiu închis sau deschis. Cetățenii pot deja să intre în mall-uri fără a prezenta certificatul verde. Mai mult decât atât, o altă prevedere este funcționarea la capacitate maximă a tuturor cafenelelor, cluburilor sau sălilor de cinema.

Deși s-au ridicat toate restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea infectării cu Covid-19, este în continuare recomandat să se respecte o serie de măsuri. Formularul PLF rămâne în vigoare pentru cei care intră în România, până când va fi emisă ordonanța de abrogare a actului. Astfel, persoanele care intră în țară, fără certificat verde sau testare, nu mai intră în carantină, însă completarea PFL este, încă, obligatorie.

Dacă până în prezent peste 100 de mii de ieșeni au fost în carantină și izolare din cauza Covid-19, aceștia nu vor mai fi de acum obligați să stea în carantină sau izolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *