Prima pagină » Eveniment-Social » Peste 5.300 de liceeni ieșeni susțin testarea scrisă la ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului!
Peste 5.300 de liceeni ieșeni susțin testarea scrisă la ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului!

Peste 5.300 de liceeni ieșeni susțin testarea scrisă la ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului!

30 iun. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Pe 29 iunie 2021, 5.308 candidați ieșeni – absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a – au susținut cea de-a doua probă, la disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), din cadrul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară. Liceenii vor avea parte de un adevărat tur de forță, având în vedere că, astăzi, 30 iunie, se va desfășura proba la alegere a profilului, iar pe 1 iulie, proba la Limba și literatura maternă, ultima

Ieri, 5.308 candidați ieșeni – absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a – au susținut cea de-a doua probă, la disciplina obligatorie a profilului (Matematică), din cadrul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară. Liceenii vor avea parte de un adevărat tur de forță, având în vedere că, astăzi, 30 iunie 2021, se va desfășura proba la alegere a profilului, iar, pe 1 iulie, proba la Limba și literatura maternă, ultima.
La nivelul județului Iași au fost organizate 31 de centre de examen. La proba obligatorie a profilului (de ieri, 29 iunie 2021) au fost prezenți 4.913 candidați din totalul de 5.081 de candidați înscriși pentru această probă (96.69 la sută). Nu au participat 168 de candidați, 96 din promoția curentă și 72 din promoțiile anilor anteriori.

Când vor avea acces candidații în sala de examen

Candidații vor avea acces în sala de examen în intervalul orar 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, iar, la ora 9:00, vor primi subiectele. În municipiul Iași sunt organizate 23 de centre, iar opt sunt în afara municipiului, dintre care trei în Pașcani, două în Hârlău, unul în Târgu Frumos, unul în Podu Iloaiei și unul la Răducăneni.
Amintim că cea de-a doua probă scrisă a fost la Matematică pentru candidații de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic și Teologic.

Ce discipline pot fi alese la ultima probă

La cea de-a treia și ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului și specializării, se poate opta pentru una dintre următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică. Astfel, absolvenții liceelor cu profilul Umanist, specializările Filologie și Științe sociale, pot alege între Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.

Absolvenții liceelor cu profil Real, specializările Matematică-Informatică și Științele naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 5 iulie 2021, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse / transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun / transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip, în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții / reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, publicate pe 9 iulie

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 9 iulie 2021. În conformitate cu prevederile GDPR, afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea / echivalarea / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va desfășura în perioada august – septembrie 2021. Înscrierea la această etapă se va face între 19 și 26 iulie 2021. Prima probă, Limba și literatura română, se va susține pe 16 august, proba obligatorie a profilului – pe 17 august, proba la alegere a profilului – pe 18 august, iar Limba și literatura maternă – pe 19 august. Pe 31 august, până la ora 12:00, se vor afișa rezultatele înainte de contestații, tot pe 31 august, între orele 12:00 și 18:00, se pot depune contestațiile, urmând ca, în perioada 1-3 septembrie 2021, să fie rezolvate contestațiile, iar, pe 3 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *