Prima pagină » Local » Peste 40 de persoane s-au reinfectat după imunizare! Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de pacienți internați în secțiile COVID-19 din județul Iași
Peste 40 de persoane s-au reinfectat după imunizare! Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de pacienți internați în secțiile COVID-19 din județul Iași

Peste 40 de persoane s-au reinfectat după imunizare! Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de pacienți internați în secțiile COVID-19 din județul Iași

25 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Zeci de persoane s-au reinfectat după imunizarea împotriva COVID-19. Aceștia nu au prezentat simptome grave ale infecției, datorită vaccinului. Specialiștii recomandă în continuare imunizarea, pentru a evita o formă severă a infecției cu coronavirus.
Aceștia au precizat că masca este cel mai bun mod de a ne proteja, având în vedere că rata de infectare în județul Iași s-a dublat în ultima lună

Medicii ieșeni recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor persoanelor, pentru a fi ferite de o evoluție gravă a infecției. Peste 40 de oameni s-au reinfectat după vaccinare, însă aceștia nu au avut o formă severă a infecției cu coronavirus. Aceștia mai spun că orice persoană imunizată poate transmite boala și de aceea este foarte important să se respecte în continuare regulile impuse la începutul pandemiei. În special, purtarea măștii.

„Soluția este vaccinarea, în sensul în care prevenim apariția unor manifestări clinice grave, care să necesite internare în spital, sau, mai grav, în terapie intensivă. Prevenția este asigurată de respectarea regulilor generale, care au fost implementate de la începutul aceste pandemii, respectiv, purtarea măștii și distanțarea fizică. Spun acest lucru pentru că datele studiilor observaționale arată că inclusiv persoanele vaccinate se pot reinfecta și pot transmite boala. Prin urmare, protecția cea mai bună este purtarea măștii. Vacinul previne doar o evoluție gravă a infecției. Trebuie să reținem că din cele 442 de cazuri internate, 47 au fost persoane care au fost vaccinate, dar niciuna dintre acestea nu a avut o evoluție gravă”, a adăugat directorul DSP Iași.

Peste 500 de ieșeni, imunizați într-o singură zi

Luni, 23 august 2021, medicii ieșeni au reușit să imunizeze 563 de persoane. Din numărul total de vaccinări, 337 de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar 226 s-au prezentat la rapel. De la debutul campaniei de imunizare și până ieri, 24 august 2021, în județul Iași au fost administrate 405.137 de doze de vaccin, în toate centrele de Pfizer, AstraZeneca, Moderna, și Johnson & Johnson. Vaccinul Johnson & Johnson, care necesită o singură doză, a avut un real succes în rândul ieșenilor. De la debutul acestui ser, în județul Iași au fost administrate 21.739 de doze. Doar în ultimele 24 de ore, 231 de perosane s-au imunizat cu acest ser.

Rata infectărilor s-a dublat în ultima lună

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași vorbesc despre rata tot mai mare de infectare din județul Iași, care se află deja în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Într-o singură lună, media infectărilor și a internărilor în spitalele suport COVID-19 s-a dublat.
Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 cazuri noi, însă nu a fost înregistrat niciun deces. De la debutul pandemiei și până ieri, 24 august 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.835 de infectări COVID-19.

„Evoluția infectărilor și evoluția internărilor în spital și a cazurilor grave, care ajung în ATI, arată că suntem în valul 4 și că tendința este de creștere rapidă. Dacă ne referim la rata infectărilor în luna iulie 2021, comparativ cu luna august 2021, constatăm că media infectărilor s-a dublat. În luna iulie aveam în jur de 5 cazuri pe zi, în luna august – 12 cazuri. S-a dublat și rata internărilor. Dacă în iulie erau 2,5 cazuri pe zi, acum sunt 5,2.”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Record de pacienți COVID-19 în secțiile ATI

Ieri, 24 august 2021, a fost înregistrat cel mai mare număr de pacienți COVID-19 internați în secțiile ATI din ultimul an. În secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Neurochirurgie erau ocupate 12 paturi. Ieri, în județul Iași, mai erau libere doar opt locuri ATI Covid-19. Alți 62 de ieșeni se aflau internați în secțiile COVID-19 ale spitalelor suport. Aceștia prezintă forme ușoare ale infecției cu coronavirus. Șapte pacienți au fost externați în utimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *