Prima pagină » Local » Peste 40 de angajați ai CTP Iași au fost infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei
Peste 40 de angajați ai CTP Iași au fost infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

Peste 40 de angajați ai CTP Iași au fost infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

10 oct. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

De la începutul pandemiei SARS-CoV-2, în cadrul Companiei de Transport Public Iași au fost depistați mai mulți angajați pozitivi. În ciuda măsurilor de protecție au fost confirmați cu COVID-19 un număr de 42 de angajați. Cel mai mare focar a fost înregistrat în rândul angajaților TESA

Compania de Transport Public Iași (CTP) a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent un număr de 42 de angajați infectați cu SARS-CoV-2. Primul caz a fost sesizat acum două luni și jumătate. Cel mai mare focar de infecție în rândul angajaților instituției a fost înregistrat în luna iulie în cadrul personalului TESA. Atunci au fost infectați cu COVID-19 11 angajați. Printre cei confirmați pozitiv se număra și Marcel Gherca, fostul director general al CTP Iași, care acum ocupă o funcție de director adjunct în cadrul instituției. Ca măsură de prevenire a răspândirii virusului, activitatea din birouri a fost reorganizată, în fiecare dintre acestea lucrând doar o singură persoană, prin rotație, în timp ce restul angajaților activau în regim de telemuncă. Totodată, șefii CTP Iași au stabilit să realizeze testarea COVID-19 pentru toți cei aproximativ 90 de angajați din cadrul personalului TESA.

Șoferii mijloacelor de transport public nu au fost ocoliți de infectarea cu COVID-19

După depistarea focarului de infecție în rândul personalului administrativ au fost ulterior confirmați pozitiv cu noul coronavirus un număr de patru șoferi angajați la Compania de Transport Public Iași. După ce conducerea a luat măsuri de izolare a persoanelor care au luat contact cu personalul administrativ al CTP Iași confirmat cu COVID-19, a decis să testeze toți angajații. În urma efectuării testelor, rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul celor deja izolați. Procedând astfel, riscul de râspândire în cadrul instituției a fost eliminat.

Mijloacele de transport ale CTP Iași sunt dezinfectate la capetele de linie

Pe de altă parte, reprezentanții CTP Iași spun că tramvaiele și autobuzele sunt dezinfectate după fiecare cursă, în capetele de linii, dar și noaptea după retragerea în depou. De asemenea, stațiile mijloacelor de transport public, peroanele de așteptare, tonetele și automatele de vânzare a tichetelor de călătorie sunt dezinfectate zilnic. Dacă un conducător auto trebuie să reintre imediat în cursă nu mai permite echipei să înceapă curățenia la căpătul de linie. În aceste situații, mai explică reprezentanții, dezinfectarea se realizează la următoarea staționare.

„Acțiunile de dezinfecție și igienizare continuă și pe parcursul zilei, cât timp mijloacele de transport se află la stradă. La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Selgros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie dezinfectează suprafețele de contact cu soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă. Îi asigurăm pe călători că operatorul de transport public ieșean întreprinde toate măsurile necesare asigurării unor condiții de curățenie normale”, a menționat Andreea Barna, purtător de cuvânt CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *