Prima pagină » Local » Peste 4.000 doze de vaccin anti-Covid-19, administrate la Iaşi în weekend
Peste 4.000 doze de vaccin anti-Covid-19, administrate la Iaşi în weekend

Peste 4.000 doze de vaccin anti-Covid-19, administrate la Iaşi în weekend

10 mai 2021, 12:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Sfârşitul de săptămână a fost unul încărcat pentru cadrele medicale prezente la centrele de vaccinare anti-Covid-19 din Iaşi. Astfel, nu mai puţin de 4.000 de ieşeni au hotărât să se imunizeze anti-coronavirus.

În zilele de vineri şi sâmbătă au fost administrate nu mai puţin de 4.000 de vaccinuri, media zilnică anterioară fiind între 2.000 şi 3.000.

Creşte numărul persoanelor vaccinate anti-Covid-19, la Iaşi

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publica Iaşi, creşte numărul de persoane imunizate anti-SARS-CoV-2 şi scade rata de transmisie a virusului. Acestea au uşurat munca cadrelor medicale din sistemul de sănătate ieşean, care în aceste momente pot acorda mult mai mult timp cazurilor intrate în circuite.

Maratoanele de imunizare anti coronavirus şi posibilitatea ca persoanele să se vaccineze fără programare în majoritatea centrelor din municipiul Iaşi a condus şi la creşterea numărului de ieşeni imunizaţi anti-COVID-19.

Reamintim faptul că media zilnică se situa între 2.000 şi 3.000. Pe de altă parte, vineri au fost administrate 4.035 de vaccinuri, dintre care 1.572 au fost prima doză şi diferenţa rapelul, în vreme ce sâmbătă au fost vaccinate 4.235 de persoane, dintre care 1.774 cu prima doză.

Potrivit DSP Iaşi, în total s-au administrat 237.935 de vaccinuri la nivelul judeţului Iaşi, ceea ce înseamnă că 144.966 de persoane au primit prima doză şi 92.969 sunt vaccinate şi cu rapelul.

Centru de vaccinare non stop la Spitalul Militar din Iaşi

Ţinem să precizăm faptul că în Iaşi, persoanele care au în vedere să se imunizeze anti COVID-19 au la dispoziţie încă două zile în care pot face asta 24 de ore din 24 la Spitalul Militar, în timp ce la ERA a fost deschis şi un centru drive-thru cu program de la ora 8.00 la 20.00.

În finalul de săptămâna ce a trecut au fost înregistrate, potrivit raportărilor locale, 79 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în tot judeţul, iar două persoane au decedat, numărul total de decese din judeţ de COVID-19 ajungând la 860. În spitale sunt ocupate 179 de paturi cu pacienţi cu forme medii şi grave ale bolii, dintre care 29 sunt pacienţi internaţi la Anestezie și Terapie Intensivă.

Centru de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină, la Iași

Sâmbătă, 8 mai 2021, la Iași s-a deschis un centru de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină (drive through). Acesta a fost amenajat în parcarea ERA Shopping Park Iași și va funcționa între orele 8.00 și 20.00. Vaccinul folosit este Pfizer, iar rapelul va putea fi făcut la orice centru de vaccinare. Doritorii vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate.

Inițiativa aparține Instituției Prefectului – Județul Iași și este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, al Direcției de Sănătate Publică Iași și al companiei care deține complexul comercial.

„Pregătim Centrul de vaccinare drive-through din parcarea Era Shopping Park Iași.
Alături de Instituția Prefectului, participă la acest demers organizatoric: Consiliul Județean Iași, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Crucea Roșie Filiala Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale.
Mulțumim Era Shopping Park Iași pentru colaborarea excelentă!
Centrul de vaccinare din mașină va funcționa de mâine, zilnic, în intervalul orar 8-20”, a scris prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

„Considerăm că vaccinarea populației este deopotrivă o necesitate și o prioritate pentru a depăși repede pandemia de Covid-19. Facem toate eforturile să mobilizăm instituții publice și agenți economici pentru a oferi populației cât mai multe variante la îndemână pentru a se vaccina. Astfel, după debutul maratonului non-stop de vaccinare de la Spitalul Militar Iași, după deschiderea Centrului de vaccinare fără programare de la Casa de Cultură a Studenților, începând de mâine mai punem la dispoziția cetățenilor și varianta de vaccinare drive-thru. Îndemn oamenii să meargă cu toată încrederea să se vaccineze”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *