Consiliul Județean Iași cheltuie peste 3,8 milioane de lei pentru achiziționarea microbuzelor electrice. Licitația a fost lansată pe SEAP
Procedura a fost lansată ieri, 26 februarie 2025, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul depășește 3,8 milioane de lei, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 7 aprilie 2025.
Vor fi achiziționate microbuze electrice pentru elevii din județul Iași! Proiectul valorează peste 3,8 milioane de lei
Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul are o valoare de 3.805.785 de lei, fără TVA. Acesta are ca obiectiv „Contract de achiziție publică de furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului «Achiziția de microbuze electrice pentru elevi în județul Iași», cod 14”.
„Microbuzele electrice de 16 + 1 locuri vor fi structurate cu o singură secțiune (nearticulat și fără etaj), într-o construcție cu podeaua/planșeul coborât/ă sau cu podea plată care să fie acoperită cu material antiderapare și vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă (rampă și/sau alte dotări specifice), fiind destinate transportului școlar, respectând prevederile înscrise în Directiva 2009/33/CE a Parlamentului European și a consiliului din 23 aprilie 2009 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic și în Regulamentul numărul 51 din 2007 al Comisiei Europene pentru Europa a Organizației Naționale Unite (CEE – ONU). La momentul livrării către utilizator, furnizorul va prezenta pentru microbuzele electrice, în copie, conform cu originalul, documentația de omologare emisă doar de autoritățile competente din statele membre UE, pentru categoria M 2 – M3, și Certificatele de omologare de tip RAR conform legii nr. 230/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 și a Ordinelor nr. 2132/2005 – RNTR 7”, se arată în documentele publicate pe SEAP.
Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
În cadrul documentelor publicate este specificat faptul că proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
„Pentru realizarea obiectivului Planului Național de Redresare și Reziliență, I10 Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, Componenta C15, în scopul asigurării transportului școlar, către/de la unitățile de învățământ preuniversitar al elevilor se urmărește achiziționarea de microbuze electrice pentru care sunt solicitate următoarele caracteristici: microbuzele electrice de 16 + 1 locuri vor fi propulsate de unul sau mai multe motoare electrice, cu alimentare de la o sursă electrică, funcționând în exclusivitate cu ajutorul curentului electric, furnizat prin acumulatori. La livrare, microbuzele electrice vor avea omologările pentru vehicule complete, acordate de autoritățile competente din statele membre ale Uniunii Europene, în categoria M2 sau M3, clasa III sau B și vor fi dotate cu toate instalațiile de siguranța circulației. Microbuzele electrice vor fi echipate cu suspensie mecanică sau pneumatică controlată electric. Capacitatea de transport a pasagerilor pe scaune va fi de 16 locuri. Microbuzele electrice vor fi echipate cu sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, care să asigure unitar un microclimat confortabil în întreg interiorul acestora”, se mai arată în documentele publicate.
Rămâne de văzut câte firme vor fi interesate de contractul de peste 3,8 milioane de lei și care va fi compania care va furniza microbuzele electrice pentru elevii din județul Iași.