Prima pagină » Local » Peste 30 de permise de conducere, ridicate de polițiști. Haos pe străzile din Iași!

Peste 30 de permise de conducere, ridicate de polițiști. Haos pe străzile din Iași!

31 mart. 2022, 00:01,
Andreea Andrei în Local

În urmă cu câteva zile, polițiștii ieșeni au ridicat peste 30 de permise de conducere și au sancționat mai mulți pietoni ce nu au respectat legea. De asemenea, au fost prinși doi bărbați ce consumaseră alcool înainte de a urca la volan.

Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași fac constant activități de prevenire a accidentelor rutiere și combatere a nerespectării legilor în vigoare, ridicând permise de conducere.

Astfel, zilele trecute, aceștia au reținut 34 de permise de conducere și au sancționat mai multe persoane ce nu au respectat conduita legală a pietonului. Mai mult, în seara zilei de 29 martie 2022, au fost prinși doi bărbați ce au consumat alcool înainte de a urca la volan.

politist rutier cu etilotest langa o masina alba condusa de un barbat

Au fost prinși 2 șoferi ce au consumat alcool înainte de a se urca la volan

34 de permise auto reținute într-o singură zi

politist ce scrie un proces verbal

Pe parcursul zilei de 29 martie 2022 au fost reținute 34 de permise auto

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al IPJ Iași au avut pe 29 martie 2022 o activitate de prevenire a accidentelor și de creștere a gradului de siguranță pe drumurile publice. În cadrul acestei activități, ei au emis mai multe sancțiuni contravenționale atât conducătorilor auto, cât și pietonilor.

„În urma neregulilor constatate, au fost date 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 65.105 lei, dintre care 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 12 pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului, 7 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul – pentru alte abateri”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Așadar, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Dacă pentru șoferi sancțiunile au fost acordate din pricina nerespectării vitezei sau a semaforului, un exemplu pentru o sancțiune aplicată unui pieton ar fi că acesta a trecut pe o „zebră” fără a se da jos de pe bicicletă.

 un politist scrie pe un caiet

Pe lângă șoferi, polițiștii au sancționat și pietonii ce nu au respectat prevederile legale

Prinși după ce au consumat alcool și au urcat la volan

un politist langa o masin aneagra in intuneric

Bărbatul prins băut la volan din Târgu Frumos a fost prins în cadrul unui control de rutină

În seara zilei de 29 martie 2022 au fost prinși doi bărbați ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Unul dintre cei doi șoferi a fost prins de agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași, în comuna Holboca.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani ar fi avut o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu etilotestul. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Cel de-al doilea bărbat prins în timp ce conducea sub influența alcoolului a fost descoperit în Târgu Frumos. Agenții din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 48 de ani. Acesta a avut, conform etilotestului, 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din cadrul IPJ Iași continuă să organizeze acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere. Una dintre cele mai întâlnite cauze este alcoolul la volan, motiv pentru care controalele sunt mereu însoțite de etilotest, precum și de aparatele radar. Astfel, în urmă cu câteva zile, polițiștii ieșeni au ridicat peste 30 de permise de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *