Prima pagină » Local » Peste 3.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași
Peste 3.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Peste 3.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

22 iun. 2020, 14:01,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Peste 3.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași. Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, luni, 22 iunie 2020.

Peste 3.000 de persoane se află în izolare la domiciliu

Un număr de 3.175 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 522 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 44 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Misiuni instituționale efectuate pe raza județului

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 850 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 18 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unitati spitalicești, o misiune de transport către spațiile de carantină, o misiune transport probe biologice, 8 misiuni de decontaminare biologică și 3 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).

IPJ a efectuat 127 misiuni specifice. IJJ a efectuat 18 misiuni, din care: 10 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină 3 misiuni în cooperare cu IPJ și 3 misiuni specifice, anunță DSP Iași.

SRPTF a efectuat 2 misiuni de depistare/reținere persoane care nu respectă măsurile de izolare.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 160 misiuni, din care: 63 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 transport probe biologice, 1 misiune ransport catre spatiile de izolare, 78 decontaminări biologice și 13 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 42 misiuni, din care: 6 misiuni inspecție la centrele de carantină și 36 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În intervalul 21.06.2020 (10:00) – 22.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, București, Olt, Vrancea și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

7 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un număr de 3 persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidități, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 246 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *