Prima pagină » Eveniment-Social » Peste 280.000 de manuale școlare noi au ajuns în unitățile de învățământ ieșene
Peste 280.000 de manuale școlare noi au ajuns în unitățile de învățământ ieșene

Peste 280.000 de manuale școlare noi au ajuns în unitățile de învățământ ieșene

24 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a început distribuirea manualelor școlare. Din cele 283.179 de manuale solicitate de către unitățile de învățământ, mai trebuie să fie distribuite aproximat 4.000 de școlile ieșene.

Peste 280.000 de manuale școlare au ajuns în unitățile de învățământ ieșene

Mai sunt mai puțin de trei săptămâni până începe anul școlar 2024-2025, iar ISJ Iași a început deja distribuirea noilor manuale școlare în unitățile de învățământ. Procesul de achiziție a acestora se realizează în patru etape.

Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași, declară faptul că manualele solicitate, în primele trei etape, au ajuns deja în proporție de 85% în școli.

„Când un manual este deteriorat, eu, ca profesor, mă gândesc că a fost folosit și mă bucură. Sunt, până la urmă, niște consumabile. Pe procedură sunt patru etape pe care noi le urmăm din ianuarie, iar acum a fost încheiată și ultima etapă. Manualele solicitate, în primele trei etape, au ajuns deja în școli, iar cele solicitate în a patra etapă au venit în depozitul de carte în procent de 85%, iar acum mai așteptăm puțin peste 4.000 de manuale care, zilele acestea, vor ajunge în depozit și, ulterior, vor fi și distribuite. Din punctul acesta de vedere, chiar nu am avut nici o problemă, iar sumele care au venit, alocate de către Minister pentru acest segment, au fost suficiente pentru necesarul cerut de către școli, pentru că ele fac o analiză”, declară Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.

Un număr de aproximativ 135.000 de elevi ieșeni se vor întoarce în băncile școlii

Au fost solicitate un număr de 283.179 de exemplare, iar din acestea mai trebuie să ajungă în școli aproximativ 4.000. Sunt  683 de titluri pe discipline diferite, specializări diferite, iar două titluri redactate în alfabetul Braille, care este folosit pentru persoanele cu deficiențe de vedere, au ajuns la Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos.

„O realitate este și aceea că profesorul, în școala contemporană, nu mai folosește manualul tipărit, ci are și manualul în formă digitală care, uneori, oferă instrumente mai valoroase decât cel în format fizic. Pentru anul școlar 2024-2025 au fost solicitate un număr de 283.179 de exemplare, 683 de titluri pe discipline diferite, specializări diferite, inclusiv pentru Liceul Special Târgu Frumos au fost solicitate două titluri în Braille”, adaugă Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.

În acest nou an școlar, clopoțelul va suna pentru, aproximativ, 135.000 de elevi ieșeni.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *