Prima pagină » Local » Peste 27 de milioane de lei vor fi cheltuiți de Primăria Prisăcani pentru extinderea rețelei de canalizare. Procedura de licitație a fost lansată – FOTO

Peste 27 de milioane de lei vor fi cheltuiți de Primăria Prisăcani pentru extinderea rețelei de canalizare. Procedura de licitație a fost lansată – FOTO

11 iun. 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria Prisăcani caută firme pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Licitația a fost publicată pe SEAP

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), comuna Prisăcani caută firme pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Companiile interesate pot depune ofertele financiare până la data de 26 iunie 2024.

Peste 27 de milioane de lei vor fi cheltuiți de Primăria Prisăcani pentru extinderea rețelei de canalizare

Proiectul privind extinderea rețelei de canalizare din comuna Prisăcani are o prevedere bugetară de 21.114.643,69 lei, fără TVA. Firma care va fi declarată câștigătoare are un termen de execuție de 16 luni de la emiterea ordinului de începere.

„Sursa de finanțare se va asigura din Programul de investiții «Anghel Saligny» – contract de finanțare numărul 348/09.04.2024 – 3859/18.04.2024, încheiat între M.D.L.P.A și U.A.T. Comuna Prisăcani, județul Iași și bugetul local, precum și alte surse. Rețeaua de canalizare va fi amplasată pe terenuri din domeniul public, în lungul străzilor aflate în administrarea primăriei și în lungul drumului județean DJ 249D.

Amplasarea conductelor de canalizare va fi făcută de regulă în zona de siguranță a străzilor cu respectarea distanțelor minime dintre rețeaua de canalizare și alte rețele impuse de legislația în vigoare. Investiția are în vedere realizarea sistemului de canalizare doar pentru ape uzate menajere, apele pluviale de pe teritoriul localității fiind colectate prin șanțurile și rigolele existente la rețeaua de drumuri și evacuate în rețeaua de canale și pârâie existentă. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Ordinul de începere se va emite după constituirea garanției de bună, oferta va fi considerată neconformă”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Primăria Miroslovești a anulat licitația pentru construirea unui centru de zi

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, nicio firmă nu a fost interesată de contractul cu o valoare de 1.600.884 de lei, fără TVA. Proiectul avea ca obiectiv „Construire centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, în comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi”. Astfel, procedura de licitație a fost anulată.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanți care au depus oferta”, se arată pe SEAP.

Proiectul prevedea construirea unui centru de zi cu regim de înălțime parter, având o suprafață construită de 216,95 metri pătrați.

„Prin proiect se propune construcția unui centru de zi cu regim de înălțime parter (P) având o suprafață construita de 216,95 metri pătraţi. Clădirea este structurată pe un nivel suprateran cu un acoperiș de tip șarpanta. La nivelul parterului clădirea este structurată astfel încât să răspundă exigenţelor funcțiunii şi cuprinde: o sala multifuncțională, un cabinet de consiliere, o sală de mese cu chicinetă, un birou şi grupuri sanitare pentru utilizatorii clădirii.

Proiectarea clădirii a avut în vedere respectarea NP-051/2012, Normativ privind adaptarea clădirilor civile spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap. Construcția își propune să dea a identitate vizuală aparte zonei, cu respect şi grijă faţă de proprietățile învecinate şi mediul înconjurător. Infrastructura este de tipul fundații continue sub ziduri cu talpă şi elevație din beton armat, cu secțiunea tălpii de 80×40 centimetri si secțiunea elevației de 185×35 centimetri.

Toate fundațiile sunt conectate prin bare de armătură, așadar se recomandă o atenție sporită la etapizarea turnării betonului şi la prezenţa obligatorie a mustăților de conectare dintre elemente, între diferite faze de turnare a betonului. Suprastructura va avea un sistem structural alcătuit din zidărie din blocuri ceramice confinata cu stâlpișori şi centuri din beton armat”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Peste 27 de milioane de lei vor fi cheltuiți de Primăria Prisăcani pentru extinderea rețelei de canalizare. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *