Prima pagină » National » Peste 250 de motociclişti au participat la o paradă în memoria liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci

Peste 250 de motociclişti au participat la o paradă în memoria liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci

06 aug. 2024, 23:59,
în National

Peste 250 de motociclişti, unii veniţi din Serbia, au participat, marţi seară, la o paradă moto, la Timişoara, în memoria liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a murit vineri seară la Spitalul Judeţean Timişoara, informează News.ro.

Cei peste 250 de motociclişti s-au adunat în nordul oraşului, pe strada Divizia 9 Cavalerie şi au pornit într-o paradă pe străzile din Timişoara, până la Filarmonica Banatul, acolo unde a fost depus trupul lui Nicu Covaci pentru cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu.

„Timişoara îi aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci, un mare timişorean, un om fără de care noi n-am fi fost ceea ce suntem, timişorenii, şi românii, în general. Pentru că el a făcut ceea ce a făcut pentru Timişoara. A fost un mare patriot, nu doar local, ne-a învăţat să ne iubim oraşul, să ne iubim ţara. De aia suntem atâţia timişoreni, să arătăm că el va trăi mereu şi va fi în inima noastră tot timpul… Iubea motocicletele, în ultimele lui două ture cu motocicletă a fost cu mine, chiar de ziua lui, când a împlinit 75 de ani”, a spus Sorin Stanca, preşedinte al Asociaţiei Moto Hells Angels.

Un mesaj au transmis şi motociclistii de la Doomstriker LEMC Romania:

Într-un sicriu alb, având înscrise versuri ale cântecelor sale, trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci a fost aşezat în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Banatul, alături de chitarele lui.

„Nicu Covaci nu a fost doar un muzician, ci inima care a bătut neîncetat pentru FolkRock românesc, un visător neobosit care a crezut în puterea muzicii şi în libertatea oferită de mişcarea motorock. Astăzi, pierdem nu doar un artist, ci o parte din sufletul unei naţiuni. Simţim durerea acestei pierderi în fiecare notă, în fiecare vers care ne-a legat inimile de muzică lui. Maestre, ne vom aminti mereu de ţine cu respect şi recunoştinţă.”

La căpătâiul lui Nicu Covaci au ajuns şi Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Înmormântarea artistului va avea loc joi, într-un cadru privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *