Prima pagină » Local » Peste 25 de femei din Republica Moldova s-au căsătorit în 2021, la Iași
Peste 25 de femei din Republica Moldova s-au căsătorit în 2021, la Iași

Peste 25 de femei din Republica Moldova s-au căsătorit în 2021, la Iași

16 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Zeci de căsătorii ale cetățenilor din Republica Moldova, la Iași, au fost înregistrate în 2021. Anul trecut s-au înregistrat 56 de cununii civile cu cetățeni străini

Cetățeni străini din Republica Moldova, Ucraina, Maroc, Bulgaria, Turcia și alte state s-au căsătorit, în cursul anului 2021, la Oficiul de Stare Civilă din municipiul Iași. Totuși, numărul cetățenilor străini care s-au căsătorit la Iași a fost ceva mai mic față de anii anteriori. În luna iulie 2021 au fost înregistrate cele mai multe căsătorii ale cetățenilor de altă naționalitate, cu persoane din Iași, conform celor de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) din municipiu.

Zeci de căsătorii ale străinilor, la Iași, în 2021

Printre cetățenii străini care s-au căsătorit, în anul 2021, la Starea Civilă din Iași, au fost și 30 de persoane din Republica Moldova. Din cei 30 de cetățeni din Basarabia, 4 sunt bărbați și 26 sunt femei. Pe locul următor sunt persoane din Grecia, care au ales să se căsătorească la Starea Civilă din Iași. Totuși, este vorba de numai trei persoane, dintre care un bărbat și două femei originare din Grecia. Au mai fost înregistrate căsătoriile a doi bărbați din Franța cu două ieșence.

De asemenea, două femei din Brazilia au ajuns la Starea Civilă din Iași pentru a se cununa civil cu soții lor din municipiul Iași. Și doi bărbați din Statele Unite ale Americii au ajuns tocmai la Iași pentru a se cununa civil cu partenerele lor.

Lista naționalităților persoanelor care s-au cununat la Iași

DLEP Iași a mai avut, în 2021, și alte căsătorii ale unor cetățeni străini. Astfel, câte un bărbat din Maroc, Pakistan, Turcia, Nigeria, Tunisia, Irlanda, Afganistan și Marea Britanie s-au cununat civil la Iași cu partenerele lor de origine română. De asemenea, două femei din Ucraina au ales să se căsătorească în municipiul Iași cu partenerii lor. La Starea Civilă s-au mai cununat o femeie din Bulgaria, una din Letonia, una din Rusia, una din Muntenegru, una din Mozambic, una din Japonia, dar și una din Columbia. Pe parcursul anului 2021, DLEP Iași a înregistrat peste 75.000 de acte de stare civilă, respectiv nașteri, decese sau căsătorii. În această perioadă, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor a demarat și campania ”Prioritate la identitate”, ce are loc în cele 26 de comune din județ, arondate instituției.

Mai multe căsătorii în vara lui 2021

Cele mai multe căsătorii au avut loc în luna iulie 2021, când au fost oficiate 10 cununii ale străinilor. Câte 8 au avut loc în lunile septembrie și octombrie 2021. Câte 6 au avut loc în lunile februarie și iunie 2021, iar câte 5 au fost înregistrate în lunile noiembrie și decembrie 2021. În luna mai 2021 au avut loc 3 astfel de căsătorii, iar în lunile ianuarie și aprilie 2021 a avut loc câte una. Singura lună din 2021 când nu au fost căsătorii ale persoanelor străine a fost luna martie. Cele mai puține căsătorii ale străinilor la Iași au fost cele din 2020, din cauza pandemiei Covid-19, când activitatea Oficiului de Stare Civilă a fost închisă pentru o perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *