Prima pagină » National » Peste 240 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2! Ce declară ministrul Educației

Peste 240 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2! Ce declară ministrul Educației

11 feb. 2021, 19:18,
Bianca Rebegea, în National

Peste 240 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2. Situația epidemiologică în școli a fost transmisă de Ministerul Educației.

În cele patru zile de la începutul semestrului II, în rândul elevilor a fost acumulată o incidență mult mai mică, față de cea din rândul populației generale ( 1 caz de elev confirmat/10.000 elevi).

Astfel, există opt județe, în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea. Cu toate acestea, în ceea ce privește perioada de incubație, primele cazurile de infectare depistate în școlile din România se bazează pe infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

”Orice caz îngrijorează, dar rata de infectare în rândul elevilor este de câteva ori mai mică decât în rândul populației. Raportul este de 1 la 10.000. Toate cazurile de infectare sunt din perioada vacanței. De acum încolo putem spune că pot fi de la școală, dacă ne luăm după perioada de incubație, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Care este numărul mediu al cazurilor confirmate/județ? Elevi confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

1. Numărul elevilor confirmați în perioada 8-11 februarie este de 244

2. Numărul claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie este de 171

3. Numărul de angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

”Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, transmite Ministerul Educației.

Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii nu s-au infectat la școală

Joi seară, 11 februarie, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu , a susținut că elevii s-au infectat acasă. Acesta se aștepta la existența cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în școli.

”E de o importanță majoră atât triajul epidemiologic cât și menținerea copiilor simptomatici la domiciliu”, a adăugat ministrul.

”Luând în considerare perioada de incubație este evident că sunt infectări pe perioada vacanței, de acum încolo cazurile care vor apărea vom putea spune că pot fi generate de prezența în școală”, a precizat el.

”Jumătate din cele 244 de cazuri sunt înregistrate în București, Cluj și Arad și jumătate în restul țării”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Sunt 17.000 de școli și maxim 788 de medici care s-ar putea întoarce în școli”

Sorin Cîmpeanu a declarat joi, la RTV, că în marea majoritatea a școlilor nu au ajuns testele rapide de coronavirus, fiindcă că nu are cine să le facă din moment ce nu există personal medical.

„Sunt 17.000 de școli și maxim 788 de medici care s-ar putea întoarce în școli. Raportul este trist, e mai mult decat trist, dar aceasta este realitatea”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu: „Lucrurile nu scapă de sub control”

„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *