Prima pagină » Local » Peste 24 de mii de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor din Iași! Se începe studiul de fezabilitate – GALERIE FOTO

Peste 24 de mii de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor din Iași! Se începe studiul de fezabilitate – GALERIE FOTO

02 sept. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Andrei, în Local

Consiliul Local Iași a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor în cadrul proiectului „Iașul de după blocuri este orașul nostru”. Momentan, sunt vizate 6 zone din oraș

Municipalitatea ieșeană cheltuie peste 24 de mii de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor din Iași, investiție de peste 24 de mii de lei. Proiectul include 45.820 de metri pătrați ce vor fi amenajați cu gazon, alei pietonale cu pavele și mobilier urban.

Proiect de 24 de mii de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor

S-a aprobat, în ședința de Consiliu Local din 31 august 2022, documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici ce țin de proiectul „Iașul de după blocuri este orașul nostru”. Vor fi amenajate spațiile verzi din spatele clădirilor de locuințe din 6 zone ale municipiului.

„Consiliul Local a votat, în ședința din 31 august, documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul «Studiu de fezabilitate – Iașul de după blocuri este orașul nostru – etapa I». Studiul a fost întocmit de VRLA – Vlad Rachieru Landscape & Architecture SRL.

În ceea ce privește indicatorii tehnico-economici, valoarea estimată a investiției se ridică la suma de 24.113.896.71 de lei, iar suprafața totală de spațiu verde va fi de 45.820 de metri pătrați”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Străzile și blocurile vizate pentru această investiție sunt strada Bistrița, cu blocurile A1-A8, strada Sarmisegetuza, cu blocurile R11-R12, Q4-Q8, B2, DA14-DA19, R8-R13, bulevardul Regele Ferdinand I al României (Splai Bahlui – Mal Stâng), cu blocurile B1-B6, bulevardul Regele Mihai I al României (Splai Bahlui – Mal Drept) blocul  I1, șoseaua Națională, cu blocurile C2-Q2, aleea Tudor Neculai, cu blocurile 937-939.

Gazon, alei pietonale și mobilier urban

Lucrările de amenajare vor include instalarea de gazon, alei pietonale cu pavele și mobilier urban cu structură metalică și șezut și spătar din lemn. Spațiile verzi vor fi întreținute cu sisteme de irigare automate.

„Conform caietului de sarcini, zonele menționate vor fi gazonate cu rulouri de gazon și întreținute cu instalație de irigare prin aspersiune automată. Vor fi plantați arbori și arbuști, atât foioși, cât și coniferi, adaptați zonei respective. Se va planta material dendrologic – arbori, arbuști și plante decorative. Aleile vor fi construite din pavele vibropresate din beton, cu o suprafață totală de 11.951 de metri pătrați. Se vor reface marcajele rutiere și se vor înlocui bordurile existente în totalitate”, completează reprezentanții municipalității.

Proiectul include amenajarea de locuri de parcare în fiecare sit propus și  locurile de joacă pentru copii. Acestea vor avea covor cauciuc tip tartan pe o suprafață totală de 1.523 de metri pătrați. De asemenea, se vor amplasa containere agrementate ale Salubris SA pentru colectarea selectivă.

Municipalitatea ieșeană cheltuie peste 24 de mii de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din spatele blocurilor din Iași. Proiectul include 45.820 de metri pătrați ce vor fi amenajați cu gazon, alei pietonale cu pavele și mobilier urban. De asemenea, vor fi făcute locuri de parcare și spații de joacă pentru copii.

Comentarii
  • In spatele blocurilor a1..a7 din alexandru str bistrita s.a distrus un spatiu verde de 500 metri pt masinile unor idioti ,politia nu face nimic in acest sens …..

  • O harca de baba hermafrodita ocupa 4 locuri ilegal de parcare fara sa plateasca nimic la primarie ,fosta turnatoare la securitate crede ca spatiul verde pt copii e parcarea ei personala #

  • locurile si spatiile verzi produc oxigen doitocilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *