Prima pagină » Local » Peste 200 de noi infectări cu Omicron, confirmate în ultima săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu: ”Avem primul pacient cu Omicron internat la ATI”
Peste 200 de noi infectări cu Omicron, confirmate în ultima săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu: ”Avem primul pacient cu Omicron internat la ATI”

Peste 200 de noi infectări cu Omicron, confirmate în ultima săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu: ”Avem primul pacient cu Omicron internat la ATI”

15 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Peste 200 de noi cazuri de infectări cu tulpina Omicron la Iași, în ultima săptămână! Medicii ieșeni au fost luați cu asalt de numărul mare de infectări care a crescut brusc. Au apărut și primii pacienți Omicron internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unul fiind la ATI

Se agravează situația în rândul infectărilor cu tulpina Omicron. În ultimele zile, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași au fost depistate 266 de noi suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron, 238 fiind deja confirmate până în prezent. Au apărut și primele cazuri de pacienți Omicron care necesită îngrijire în spital.

”În cursul acestei săptămâni am ridicat suspiciunea de infectare cu noua tulpină la 266 de persoane. Am trimis deja toate probele la București, iar ieri, 14 ianuarie 2022, am mai trimis încă 80. Din cele 266, au fost confirmate pozitiv 238 cu Omicron și 7 cu tulpina Delta. Avem internați în cadrul spitalului primii 11 pacienți Omicron, care au necesitat îngrijire de specialitate, dintre care unul la ATI. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 76 de ani, nevaccinată și cu alte comorbidități. În total, în secția de Terapie Intensivă sunt 3 pacienți”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Primele două suspiciuni au apărut la sfârșitul lunii decembrie 2021

Amintim că primele suspiciuni de infectare cu noua tulpină Omicron, foarte contagioasă, au apărut pe data de 22 decembrie 2021. Prima suspiciune de infectare cu tulpina Omicron a fost la un pacient internat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din județul Vaslui, se afla în evidențele spitalului cu o afecțiune urologică. În urma primei secvențieri făcute la Iași, confirmarea de infectare a primilor pacienți suspecți era de 99 la sută, iar câteva zile mai târziu au venit și rezultatele oficiale de la București. Medicii ieșeni au precizat că simptomele infecției cu Omicron sunt asemănătoare infecției clasice cu Covid-19 sau infecției cu tulpina Delta, dar simptomul specific noii tulpini este durerea în gât. Specialiștii recomandă prezentarea la medicul de familie a persoanelor care au o simptomatologie specifică infecției.

Peste 300 de noi cazuri Covid-19 în doar 24 de ore

De la debutul pandemiei și până ieri, 6 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 74.821 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 și 2.093 de decese. Rata de infectare a început din nou să crească după sărbătorile de iarnă, iar valul 5 al pandemiei a debutat de aproximativ trei săptămâni. Vineri, 14 ianuarie 2022, DSP Iași a raportat 340 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă.
Odată cu numărul mare de cazuri a crescut și numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în spital, astfel, ieri s-au efectuat 40 de internări și doar 27 de externări. Tot ieri, în spitalele suport Covid din Iași erau ocupate 178 de paturi.

Din numărul total de pacienți internați, 8 se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave ale bolii, printre care și doi copii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași. Cele mai multe locuri ocupate în ATI, trei, erau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *