Prima pagină » National » Peste 200 de deținuți au COVID-19. Vor fi mutați în secții speciale la Ploiești și Timișoara

Peste 200 de deținuți au COVID-19. Vor fi mutați în secții speciale la Ploiești și Timișoara

12 nov. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în National

Peste 200 de deținuți au COVID-19, după cum anunță Administraţia Penitenciarelor, care a luat măsuri speciale pentru a putea face faţă numărului mare de cazuri din penitenciare.

În două penitenciare din ţară, din Ploieşti şi Timişoara, se vor crea secţii speciale unde vor fi închişi deţinuţii careu au fost bolnavi de COVID.

Decizia a fost luată pentru a decongestiona activitatea spitalului penitenciar Jilava.

„Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Alte trei penitenciare-spital pentru deținuții care au COVID-19

De asemenea, pentru tratarea potențialelor cazuri de îmbolnăvire din rândul persoanelor private de libertate, au fost operaționalizate și Penitenciarul-Spital Mioveni (pentru persoane private de libertate-femei), respectiv Penitenciarul-Spital Constanța-Poarta Albă (pentru persoane private de libertate-bărbați).

„Prezentul demers nu afectează derularea activităților curente la nivelul Penitenciarelor Ploiești și Timișoara și nu ridică dificultăți sau riscuri pentru persoanele custodiate sau personal”, se arată în comunicat.

La Penitenciarul Ploiești, adaptarea spațiilor de cazare nu presupune relocarea întregului efectiv de deținuți, unitățile avute în vederea transferurilor fiind situate în proximitatea localităților de domiciliu ale persoanelor relocate (Penitenciarele București-Jilava, Mioveni, Tulcea, Constanța-Poarta Albă), precizează ANP.

Peste 200 de deținuți cu COVID-19, la Jilava

Monitorizarea medicală a persoanelor private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, ulterior perioadei de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital, se va realiza de către personalul medical al Penitenciarelor Ploiești și Timișoara, sub coordonarea Penitenciarului-Spital București-Jilava, unitățile dispunând de baza materială necesară protecției individuale și de o metodologie de intervenție.

În prezent, Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură tratamentul pentru 214 persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, alte 123 fiind tratate și declarate vindecate. Fiecare caz este notificat Direcției de Sănătate Publică competente, iar unitățile de detenție aplică atât măsurile indicate de structura responsabilă, cât și cele prevăzute în planurile interne.

Penitenciarul Ploieşti a fost transformat în centru suport COVID-19

O parte a Penitenciarului Ploieşti va fi transformată în centru pentru deţinuţii bolnavi de coronavirus, având în vedere că boala se răspândeşte cu repeziciune.

Astfel, la Ploieşti vor fi aduşi numai deţinuţi infectaţi cu coronavirus. Informaţia a fost confirmată şi de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Cel mai târziu săptămâna viitoare, toate aspectele organizatorice vor fi puse la punct, pentru a putea fi transferaţi acolo deţinuţi cu COVID.

Capacitatea penitenciarului este de aproximativ 400 de persoane.

Record de decese COVID-19 în România

România a înregistrat, miercuri, un nou record în pandemie, fiind raportate 203 decese ale unor pacienți infectați cu SAR-CoV-2, în 24 de ore. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 9.799 cazuri noi pozitive.

Până joi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 8.389 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.687. Dintre acestea, 1.092 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.11.2020 (10:00) – 11.11.2020 (10:00) au fost raportate  203 decese (116 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *