Prima pagină » International » Peste 20 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute. 6 au murit
Peste 20 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute. 6 au murit

Peste 20 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute. 6 au murit

28 aug. 2024, 23:00,
în International

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și peste 20 au fost internate în spitale din Thailanda după ce au consumat alcool de producție artizanală, au informat miercuri autoritățile, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Decesele s-au concentrat în special în districtul Khlong Sam Wa, situat în nord-vestul Bangkokului. Acolo, autoritățile au descoperit 19 puncte ilegale de vânzare a alcoolului, amplasate pe marginea drumului, a precizat administrația guvernatorului capitalei.

Șase persoane au murit la spital, în timp ce alte 22 se aflau în stare critică miercuri dimineață, conform unui comunicat al administrației metropolitane din Bangkok (BMA).

„După ce a băut, tatăl meu a spus că avea dureri de stomac, iar ultima amintire pe care o are este că a ajuns la terapie intensivă”, a povestit o rudă a uneia dintre victime pentru postul de televiziune ThaiPBS.

Alcoolul vândut ilegal este făcut din metanol

În Thailanda, unde majoritatea populației este budistă, legislația privind alcoolul este foarte strictă, limitând vânzarea acestuia la anumite ore și interzicând-o în timpul sărbătorilor religioase.

Aceste restricții sunt însă criticate pentru faptul că încurajează apariția unei piețe negre de alcool ieftin, periculos pentru sănătate, produs în distilerii clandestine care proliferează în întreaga țară.

Alcoolul vândut ilegal nu este făcut din etanol, ci din metanol, un alcool mult mai toxic, care poate provoca orbire, leziuni hepatice severe și, în unele cazuri, moartea.

„Poliția și autoritățile vamale au arestat și reținut responsabilii magazinelor de contrabandă descoperite în legătură cu acest incident,” a declarat Somwang Chaiprakraiwan, un oficial local, pentru AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *