Prima pagină » Local » Peste 20 de gravide au născut la Iași la finalul anului 2021! Cei mai mulți dintre nou-născuți au fost băieți. Prof. dr. Răzvan Socolov: „Chiar eu am fost de gardă în noaptea dintre ani și au fost 8 nașteri”
Peste 20 de gravide au născut la Iași la finalul anului 2021! Cei mai mulți dintre nou-născuți au fost băieți. Prof. dr. Răzvan Socolov:

Peste 20 de gravide au născut la Iași la finalul anului 2021! Cei mai mulți dintre nou-născuți au fost băieți. Prof. dr. Răzvan Socolov: „Chiar eu am fost de gardă în noaptea dintre ani și au fost 8 nașteri”

04 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Final de an fericit pentru 22 de mame! Acestea au născut în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022, la cele două maternități din Iași, cele mai multe la Maternitatea „Cuza Vodă” și doar 8 la Maternitatea „Elena Doamna”. Potrivit cifrelor, cei mai mulți dintre nou-născuți au fost băieți

Șaisprezece băieți și doar 6 fete s-au născut în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022 la cele două maternități din Iași! La Maternitatea „Elena Doamna” au fost 8 nașteri, iar la Maternitatea „Cuza Vodă”, 14. Dintre cele 14 mame care au născut la Maternitatea „Cuza Vodă”, 4 și-au adus copiii pe lume pe data de 31 decembrie 2021, când s-au născut doi băieți și o fată, iar alte 10 mame au născut chiar în prima zi a anului 2022.

„Eu am fost de gardă în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022, când la Maternitatea «Elena Doamna» din Iași au avut loc 8 nașteri. Trei dintre acestea au fost cezariene, iar 5 nașteri – naturale. S-au născut 6 băieți și două fete”, a declarat prof. dr. Răzvan Socolov, șef de secție Obstetrică a Maternității „Elena Doamna” din Iași.

Amintim că, la Maternitatea „Cuza Vodă”, în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie 2021, s-au născut 11 copii, cinci băieți și șase fete, apoi a urmat prima zi a Crăciunului, 25 decembrie 2021, când s-au născut 6 copii, trei băieți și trei fete. În cea de-a treia zi de Crăciun, o echipă de medici din Iași au avut parte de o minune, când a venit pe lume micuțul Ștefan-Eduard.

Aproape 12 la sută din mamele din 2021 au fost minore

Peste 100 de minore au născut în acest an la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași! Dintre acestea, cea mai tânără a fost o copilă de doar 13 ani. Medicii ieșeni se confruntă cu un număr mare de mame minore, cele mai multe provenind din mediul rural. Rata minorelor gravide se menține crescută în ultimii ani, fiind de aproximativ 12 la sută.

„Pe parcursul anului 2021, la Maternitatea «Elena Doamna» din Iași au născut 116 gravide cu vârsta sub 18 ani. Cea mai tânără din cele peste o sută de mame minore a fost o fată de 13 ani. Procentul în cazul gravidelor minore este de aproximativ 11,12 la sută. Cele mai multe dintre minorele gravide provin din mediul rural. În continuare se menține un procent destul de mare al gravidelor minore”, a declarat prof. dr. Răzvan Socolov, șef de secție Obstetrică a Maternității „Elena Doamna” din Iași.

Amintim că, în edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat situația de la Maternitatea „Elena Doamna” a unei gravide în vârstă de 17 ani. Adolescenta era la prima naștere și provine dintr-un sat din județul Iași. Numărul mamelor minore a fost cu mult mai mare deoarece alte zeci de gravide au născut și la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *