Prima pagină » Actualitate » Peste 2 milioane de chestionare, găsite invalide la autorecenzare. Românii ar putea fi amendaţi
Peste 2 milioane de chestionare, găsite invalide la autorecenzare. Românii ar putea fi amendaţi

Peste 2 milioane de chestionare, găsite invalide la autorecenzare. Românii ar putea fi amendaţi

16 iun. 2022, 09:44, 1 ,
în Actualitate

Recensământ 2022. Autorecenzarea s-a încheiat, însă două milioane dintre românii care stau liniștiți cu gândul că s-au autorecenzat riscă să fie amendați. Și asta deoarece, din cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de auto-recenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate.

Autoritățile spun că motivul principal pentru acest lucru este faptul că aceste chestionare au fost completate incorect sau incomplet.

Problema este alta acum. Acești 2 milioane de români nu știu că figurează ca nerecenzați, pentru că platforma nu îi informează acest lucru. Astfel încât riscă să primească amendă în cazul în care nu îi primesc pe recenzori acasă.

Cei de la Institutul Național de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că nu ar fi trebuit să se permită trimiterea chestionarelor incomplete, însă în acest moment nu există o altă variantă decât ca toți acești români să primească un recenzor acasă, scrie observatornews.ro.

Recensământ 2022. Cum afli dacă te regăsești pe „lista neagră” a celor nevalidați la autorecenzare

Acesta este motivul pentru care este extrem de important ca toți cei care s-au autorecenzat online să verifice acest lucru pe site-ul recensamantromania.ro.

La secţiunea „Verificarea autorecenzării după 7 zile” trebuie să introducă CNP-ul.

Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare.

Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Atenție cui arătați buletinul la recensământ! Avocat: ”Câți dintre noi ne putem da seama de asta?”

Atenție la recenzorii falși care pot bate de astăzi la ușa dumneavoastră pentru a vă completa datele pentru recensământ. Aceștia vă pot cere buletinul după care pot face o poză și vă puteți trezi astfel cu credite uriașe făcute pe numele dumneavoastră.

”Acesta ar fi doar unul dintre pericolele care se pot naște în urma acestui recensământ. Pentru că, dacă ne aducem aminte de momentul în care a început sau s-a impus acea obligativitate de purtare a măștii, foarte mulți răufăcători s-au prevalat de aceasta nevoie socială de la momentul respectiv și au început să dea spargeri prin folosirea acestei măști.

Știm bine cum se deplasau cu masca pe față spunând, în momentul în care erau prinși, că respectau măsurile de protecție. Ei bine, altul era scopul. Așa că este posibil ca și acum să se speculeze momentul, să contacteze diverse persoane, să intre în casa persoanelor, în special a celor vulnerabile, care nu se pot apăra și practic să dea acele spargeri de care cu toții știm”, a explicat avocatul Artin Sarchizian la Antena 3.

”Nu există nici o rațiune pentru care ar trebui să se dea acel act de identitate pentru a fi scanat!”

”Pe de altă parte sigur că și această problemă a datelor cu caracter personal este destul de sensibilă. Din punctul meu de vedere nu există nicio rațiune pentru care ar trebui să se dea acel act de identitate pentru a fi scanat, fotografiat, dacă nu există toate garanțiile. Și acum, că discutăm despre garanții, este foarte greu să îți dai seama dacă este un adevărat recenzor sau un impostor. Pentru că există acea posibilitate de falsificare a legitimațiilor.

De aceea cred că statul ar fi trebuit să ia niște măsuri de protecție și poate una dintre aceste măsuri ar fi fost acea ca recenzorii să fie însoțiți de către un polițist. Desigur, întrebarea se pune: Ce polițist? Pentru că nu mai avem acei sectoriști. Ei bine, ar fi trebuit să găsească resurse pentru a acorda sprijin în acest sens, tocmai pentru a securiza și a apăra practic persoanele împotriva unor riscuri de genul celor arătate mai devreme.

”Recenzorul este obligat să prezinte o legitimație”

Recenzorul este obligat să prezinte o legitimație. De altfel ar trebui să o aibă la vedere în momentul în care se deplasează în interes de serviciu, însă acestea pot fi foarte ușor falsificate și să zicem că ar avea anumite elemente de siguranță, haideți să fim serioși, câți dintre noi știm să verificăm aceste instrumente de siguranță și câți ne dăm seama dacă este vorba despre o falsă legitimație sau despre o legitimație reală?

Cred că dincolo de prudența pe care ar trebui să o aibă fiecare dintre noi poate că, dacă discutăm de blocuri, de scări unde există un președinte de bloc, poate că persoanele din comunitatea respectivă ar trebui cumva să se mobilizeze și recenzorul să fie însoțit de către un președinte, de către un administrator, astfel încât să mai fie o persoană de față care să ofere un plus de siguranță, de securitate. Cred că mobilizarea comunității ar fi bine venită în această situație în care statul nu prea s-a gândit”, a mai spus avocatul.

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Singurele 2 zile în care poți spăla hainele în Săptămâna Mare. Vei avea ghinion tot anul dacă nu respecți obiceiul
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Când se spală în Săptămâna Mare. Zilele în care este păcat să faci activități casnice
Playtech.ro
La ce oră se merge la Denii, în Săptămâna Mare. Obiectul pe care orice credincios trebuie să îl aibă la el
observatornews.ro
Păgubiţii Nordis, protest la DNA şi Parlament. Cât a pierdut un client pe 8 apartamente
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Produsul din supermarketuri care este plin de conservanți. Cum se prepară acasă o variantă mai sănătoasă
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Gigi Becali a spus cine va fi noul președinte al României! Sondajele îl plasează doar pe locul trei, dar patronul FCSB e convins: „El va fi!”
Playtech.ro
Zodiile protejate de Divinitate în primele 3 zile din Săptămâna Patimilor. Banii şi iubirea apar de nicăieri. Mesajele divine
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Din păcate, începem Săptămâna Mare cu o veste tristă! A murit și el. Mare om! Dumnezeu să-l ierte!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Şi-a înşelat sau nu soţul? A jurat cu mâna pe Biblie, în Postul Paştelui!
redactia.ro
Cine sunt oamenii trimiși de Trump la București ca să discute cu Bolojan și Ciolacu
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Comentarii
  • Dar incompetenții din primarii care nu știu sa completeze chestionarele ce pățesc? Eu am fost și a scris datele pe o foaie sub pretextul ca merge greu platforma, sigur nu a înregistrat nimic pt ca nici bonul pt ziua libera de la servici nu m-i l-au dat. A rămas sa ma sune…. Primăria Ruginoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`