Prima pagină » Local » Mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina sunt disponibile în Iași. Iată lista completă a spațiilor – EXCLUSIV, LISTĂ, UPDATE
Mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina sunt disponibile în Iași. Iată lista completă a spațiilor - EXCLUSIV, LISTĂ, UPDATE

Mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina sunt disponibile în Iași. Iată lista completă a spațiilor – EXCLUSIV, LISTĂ, UPDATE

07 mart. 2022, 17:24,
în Local

Autoritățile județene au stabilit lista locurilor de cazare din municipiul Iasi disponibile pentru refugiații din Ucraina. În calcul au fost luate 2.710 locuri, disponibile in camine studențești, școlare, dar și Centrul Tehnologic Regional sau Centrul Expozițional Moldova.

UPDATE: CJSU Iași a dispus completarea listei și cu alte locuri. Lista completă a locurilor poate fi descărcată de AICI!

Municipalitatea ieșeană sprijină refugiații de război din Ucraina

Municipalitatea ieșeană sprijină refugiații de război din Ucraina și ajutându-i să tranziteze orașul spre alte destinații. Compania de Transport Public SA preia zilnic călători care sosesc în Iași, la Gara Socola, cu trenul de la Chișinău și îi transportă la Gara Iași sau la Aeroportul Internațional Iași. Echipele Poliției Locale Iași asigură ordinea publică la locurile de îmbarcare și debarcare.

De asemenea, în Iași vor fi ridicate nu mai puţin de 30 corturi 5×5 și 3 corturi 12×8 pentru 201 persoane. Acestea vor fi amplasate pe o arie desfășurată între 1800 și 2500 de mp. Echipajele ISU Iași vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.

Refugiații ucrainei sunt tratați gratuit în spitalele din Iași

Și medicii s-au implicat activ, astfel, refugiații ucrainei sunt tratați gratuit în spitalele ieșene.

Pentru cei aproximativ 7000 de ucraineni care au rămas în România există un acord, în baza căruia, pe durata șederii lor în țară, care nu poate să depășească 90 de zile, beneficiază de asistență medicală de urgență și consultații gratuite, iar în cazul în care necesită internare, aceasta se va face tot în mod gratuit. În plus, în spitalele ieșene există și mulți medici rezidenți care vorbesc limba rusă sau ucraineană, fapt ce face mai ușoară comunicarea dintre medicii ieșeni și pacienții ucraineni.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași privind locurile destinate refugiaților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *