Prima pagină » National » Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate pentru români! Salariile pot ajunge și la 6.000 de euro

Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate pentru români! Salariile pot ajunge și la 6.000 de euro

18 iul. 2024, 15:33,
în National

Oferta pentru locuri de muncă în străinătate este una consistentă. În acest moment sunt peste 2.000 de oferte în mai multe țări din Europa, și nu numai. În funcție de poziția ocupată, salariile pot ajunge chiar la 6.000 de euro.

Cele mai multe oferte vin din partea angajatorilor din Germania, Olanda, Arabia Saudită, Spania și Irlanda și caută candidați dispuși să lucreze în domenii precum transport, retail, industria alimentară, turism ori servicii.

Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate pentru români

În momentul de față există o ofertă de peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate pentru românii interesați să plece din țară. Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs.ro, a declarat că angajatorii din străinătate sunt conștienți că salariul este principalul argument pentru a atrage mai mulți candidați, motiv pentru care jumătate dintre joburile postate includ informații despre salariu. De asemenea, candidații trebuie să știe cât ar putea câștiga în plus față de joburile din România pentru a fi convinși să facă un pas important, cum ar fi relocarea în afara țării, chiar și pentru o perioadă determinată.

În multe situații, salariile oferite sunt de trei sau patru ori mai mari decât cele practicate în România, atât pentru poziții de intrare în carieră sau pentru muncitori calificați, cât și pentru specialiști.

De exemplu, în Germania, un inginer software poate obține lunar 6.500 de euro net, plus beneficii, în timp ce în Olanda, un muncitor în depozit poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună, la care se adaugă beneficii. În sectorul transporturilor, un șofer de camion pe rute internaționale poate începe cu un salariu de 2.500 de euro pe lună, în timp ce un curier poate ajunge la 2.000 de euro lunar. Salariile pentru muncitorii necalificați pornesc de la 700 de euro lunar, iar în domeniul serviciilor de curățenie, salariile pot începe de la 1.000 de euro lunar.

Raluca Dumitra a menționat că în această perioadă există un interes crescut pentru candidații cu experiență în sectorul turistic și HoReCa. Ea a subliniat că angajatorii din străinătate au postat peste 500 de joburi în aceste două industrii în ultima lună și jumătate, oferind salarii care încep de la 1.000 de euro pentru ospătari sau personal hotelier și pot ajunge până la 4.000 de euro pentru bucătari în restaurante de pe vase de croazieră sau în mari lanțuri hoteliere.

Care este media salariilor pentru românii plecați în străinătate

Potrivit informațiilor furnizate de Salario, platforma de comparații salariale a eJobs, mediile salariale pentru diverse sectoare din străinătate, care în prezent caută cei mai mulți candidați, sunt următoarele: 2.500 de euro net pentru construcții și instalații, 2.000 de euro net pentru transport și distribuție, 1.800 de euro pentru industria alimentară, 1.500 de euro pentru producție, turism și HoReCa, și 1.600 de euro pentru activități ca au pair, babysitting și curățenie.

În ciuda creșterii interesului angajatorilor străini pentru candidații din România, aceștia par să fie din ce în ce mai puțin atrași de oportunitățile de muncă în afara țării. Din totalul de 1,3 milioane de aplicații înregistrate de la 1 iunie și până în prezent, doar 19.000 s-au orientat către joburi disponibile peste hotare.

Aceasta reprezintă doar 1,4% din numărul total de aplicații pentru perioada respectivă. Candidații din segmentele de vârstă 25-35 ani și 18-24 ani, precum și muncitorii calificați și necalificați, au manifestat cel mai mare interes pentru oportunități de muncă în străinătate. Destinațiile preferate au inclus Olanda, Germania, Belgia, Austria și Franța, iar sectoarele care au atras cele mai multe aplicații au fost transportul/logistica, retail-ul, turismul, industria alimentară și producția. Aproape o treime dintre cei interesați să lucreze în străinătate au optat pentru joburi sezoniere.

Comentarii
  • Lumea Ar Trebuii Să – Și Vadă De Propria Viață, Familie, Casă !

    Nu Să Poarte Altora Și Altora De Grijă Ani La Rând, Spunând Cuvintele: Lumea Nu Mai Muncește, Păi Cum Știe Să Poarte De Grijă Unii Și Unele La Alții Și Altele, Atunci Ăia Și Alea Care Știu Să Poarte De Grijă Lumea Nu Mai Muncește La Adresa Altora, Și Alteia, Să Sufere Naibii, Păi Da Ce Naiba Să Faci.

    Când Âi Auzi, Pe Oameni Spunând: Nu Mai Poți Să Faci Nimic, Păi Da, De Ce Naiba Nu Va-Ți Văzut Naibii De Propria Viață Cu Ani În Urmă,: Că Numai Rău A-ți Făcut La Oameni Și Copii Ani La Rând Cu Purtatul De Grijă Lumea Nu Mai Muncește La Adresa Altora Și Alteia, Ne Credeți Oare.

    Atunci Când Nu O Să Mai Purtați De Grijă Lumea Numai Muncește La Adresa Altora Și Alteia, Abia Atunci O Să Vă Fie Bine, Până Atunci Nu Se Poate, Clar.

    Lumea Ar Trebuii Să Știe Că Cine Fură, Ajunge La Pușcărie, Așa Că Nu Furați Ca Să Nu Ajungeți La Pușcărie:

    https://youtu.be/54Mi8G8Oyvg?si=0–zHCDjPfUHL_hR

    Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *