Prima pagină » Titlurile zilei » Peste 2.000 de angajați ai DGASPC Iași nu își primesc salariile! Directorul Florin Ion: „Am făcut toate demersurile încă de acum două săptămâni“

Peste 2.000 de angajați ai DGASPC Iași nu își primesc salariile! Directorul Florin Ion: „Am făcut toate demersurile încă de acum două săptămâni“

13 dec. 2022, 02:00, 5 ,
Adnana Gafton în Titlurile zilei

În data de 12 decembrie 2022, cei peste 2.000 de angajați ai DGASPC Iași nu și-au primit salariile. Probleme sunt și la nivelul altor nouă direcții din țară. Reprezentanții DGASPC și cei ai CJ Iași au făcut demersuri în acest sens. Se solicită plata salariilor din fondurile de rezervă ale Guvernului României. Promisiunile sunt ca angajații să beneficieze de drepturile salariale până la finalul acestei săptămâni

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul județului. DGASPC Iași este instituția care asigură aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul protecției copilului, al familiei, al persoanelor cu dizabilități, al vârstnicilor, precum și al altor categorii de populație ce se află în situații de risc.

În data de 12 decembrie 2022, cei 2.300 de angajați nu și-au primit salariile. Fondurile insuficiente și neactualizarea standardelor de cost au condus la neplata salariilor la timp.

persoana cu mustata in camasa alba

DGASPC Iași și CJ Iași solicită Guvernului plata salariilor din fondurile de rezervă

Angajații DGASPC Iași nu își primesc salariile la timp

 persoana cu bani multi in mana

Plata salariilor era programată în data de 12 decembrie 2022

Aproximativ 2.300 de angajați ai DGASPC Iași nu și-au primit salariile la timp. Ziua de salariu era luni, 12 decembrie 2022. Niciun angajat nu a beneficiat de drepturile salariale cuvenite. Conducerea și sindicatul DGASPC Iași au mai experimentat astfel situații și nu au fost luați prin surprindere. Promisiunile la nivelul Guvernului României fac referire la sfârșitul acestei săptămâni, când toți angajații celor 10 direcții din țară vor putea intra în posesia salariului.

„Atât Consiliul Județean, cât și DGASPC au făcut toate demersurile necesare la nivelul Guvernului pentru a se aloca, din fondurile de rezervă, salariile angajaților. Nu suntem singura direcție din țară ce se confruntă cu o astfel de situație. Am făcut toate demersurile încă de acum două săptămâni și cred mai mult ca sigur că se va rezolva această situație.

Promisiunile la nivelul Guvernului sunt că până la finalul acestei săptămâni vor fi alocați banii pentru salarii, pentru toate cele 10 direcții din țară, ce se confruntă cu întârzierile privind drepturile salariale“, declară directorul DGASPC, Florin Ion.

Un caz asemănător a fost și la „Socola“ Iași, unde administrația a lăsat angajații fără salarii. Managerul Cristina Dobre a dat vina pe Poșta Română. Salariații nu au mai trecut printr-un astfel de decalaj până atunci. DGASPC Iași a lansat un nou proiect, care presupune construirea a patru locuințe de tip familial, pentru a-i sprijini pe copiii care se află în centrele vechi de plasament. Obiectivul proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale destinate copiilor aflați în centrele de plasament, care au fost închise cu prioritate.

Reprezentanții sindicatului: „Nu avem prime și bonusuri de sărbători“

 persoane stau pe scaune intr-o sala

Salariații DGASPC și-ar putea primi salariile la finalul săptămânii

Reprezentanții Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași susțin că, în final, va fi vorba de o întârziere a drepturilor salariale, doar de câteva zile. Aceștia s-au mai confruntat cu această problemă și în anul 2020, dar totul s-a rezolvat pe parcursul a câteva zile.

„Se întârzie plata salariilor și așteptăm o alocare din fondul de urgență, pus la dispoziție de către Guvernul României. Sper că miercuri (n.r. – 14 decembrie 2022) se va întâmpla ceva în acest sens. Vorbim de circa 2.300 de angajați ce nu și-au primit încă salariile.

Nu este pentru prima dată când ne confruntăm cu această problemă. Am mai avut o situație de genul și în anul 2020. A fost vorba de o întârziere de câteva zile. Așteptăm cu interes ședința de Guvern de miercuri și sperăm să se rezolve în decursul acestei săptămâni. În funcție de ce se va discuta atunci vom putea estima mai precis când vor fi alocați banii pentru salarii.

Este o situație la care ne așteptam oarecum din cauza faptului că standardele de cost nu au fost actualizate atunci când era necesar și ne așteptam ca la finalul anului 2022 să avem astfel de probleme. Salariații sunt nemulțumiți de această situație“, menționează reprezentanții Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

Reporterii BZI au întrebat dacă salariații din cadrul DGASPC ar putea primi prime sau bonusuri de sărbători. Reprezentanții sindicatului au precizat faptul că la stat nu intră în discuție un astfel de beneficiu salarial.

Comentarii
  • La politica care o duc sefii fata de angajatii marunti, nu e de mirare.
    Incompetenta sefilor la nivel central (pilili fara scoala cu privata la stana), si apoi mai important, smenurile( spaga-coruptie) ho ho ho, ce importantaa au astia mici ?!

  • Vaiiiiii,nu mai are Geta Gogoașa bani di sulimanuri pentru fața ei aia fină ca șmirghelul??? Nu mai are băieții din direcție bani di plecat la munti cu colegele di la centre??? Adica Silviu Sili o are mică, se știeeee…idioțenia e de la centru pornită cu banii aruncați pe achiziții cu preț mărit de 20-100 ori și alte investiții făcute cu capul p lii de dătre onor conducerea sufletului. Acolo trebuie să intre odată și odată DNA-ul și Curtea de Conturi, alături de corpul de control de la CJ dar și de o comisie ministerială și apoi se poate discuta.

  • Costel Alexe

    Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași „Nu avem prime și bonusuri de sărbători“
    dar bani in conturi s-au gasit pentru un autovehicul de teren pentru uzul personal al presedintelui sindicatului, sa prezinte foaia de parcurs zilnica a acelui autoturism

  • Ion get pe get iesean

    Sa le dea bani ca-n a face plopul mere și răchită clementine, la cât de mulți și incompetenți sant, ca să nu mai vb de corupți nu merita nici 1 leu

  • Hulk cel verde

    Sa scoata bani Ticu din spagile primite de la TRANSPORTATORI, sau toti banii i-a bagat in casa de vacanta – facuta cu bani din salariu :))). Asa va trebuie ca aveti numai corupti in functii de conducere. DNA-ule doare si scaunul sub tine.

  • Mafie mai mare ca in DGASPC IAȘI nu exista! Șpagă pe față, umiliri si batjocoritoare asupra angajaților! DNA dormi?

  • Ești mosu,pe care te a dat afara,gogosica?

  • Moșule,îți mulțumim,că ne ai adus fete,una și una la Direcție,la Centre,drum bun,cu lumina veșnică!

  • șefu la sindicat care are nevasta încurcată cu un șofer de la direcție? așa e ,și-a tras mașină de teren dar a și dat șpaga de rigoare la ticu ăla micu cvare mai departe a dat la cj la șefi, așa să se știe, gogoșica geta nu a dat afară a angajat,inclusiv pe soțul marei cocoane auditor carolina care a închis ca curca, ochiu stâng la neregulile gogoșelei, ce mai…se acoperă pe față dar curu le e afară la toți

  • Te roade invidia,moșule,fetele au rămas la alții.

  • DGASPC – O adunatura de pilosi, lingai si puturosi. Pe la toate serviciile sunt adunati. Va stiti voi, plimbatorii de hartii si pupatori in k. ur.

  • Bine ca aveti bani sa platiti paznicii din cadrul directiei de paza !
    Platiti pensionarii si parazitii care dorm cu salarii de 3000 de lei.
    Ioane de ce nu faci paza proprie cum au astia de la salubris.

  • Vreau salariu ca vine Craciunul, putorilor

    Alea de la contabilitate ce pazesc? De ce nu semnaleaza din timp astfel de probleme. Pila lui Adomnitei doarme pe ea. Marea sefa inconjurata numai de curci plouate . Adunate toate numai la frecat menta si la facut pe desteptele dar sunt praf. Le pocneste scaunul sub cururile alea. La munca slugilor.

  • EU, doar Eu și numai EU !!!

    Aia n au dat banii, ceilalti tac, voi nu puneti „punctul pe I” cand scrieti. Tic – Tac, Tic -Tac…S au pus lacate pe dulapurile cu schelete ? Caracatița s a intins…Dar … nimic…Tic-Tac, Tic-Tac….

  • La ce salarii nesimtite au unele cuconese ….prostii din privat isi rup spatele muncind pentru salariile enorme ale putorilor… o alta directie care nu-si face prezenta simtita…se acopera de hartii, in teren sunt toti vai de mama lor. Au bani suficienti cat sa mai traiasca inca cateva luni fara a incasa salariile, nemeritate oricum. Mai visati si prime?? Pentru ce sa fiti premiati? Ptr lins c….sefului si pentru lene?

  • Ion Florin,Ticu, Milf Karaksoni împreună cu Vernica sunt culmea incompetenței,corupției și a nerușinării!
    DNA-UL doarme!?

  • Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași …. Un sindicat care are in funcție de conducere doar directori !Membrii au fost înscriși cu forța! Cine nu intra în sindicat avea viața lui Aldo Moro! Măi javrelor, unde sa mai pomenit ca voi sa fiți șefi și tot voi să îi apărați? De fapt trăim în Românica!

  • Ionel Florinel

    Urlați ca proștii! Câinii latră, ursul trece! Vai mama voastră de amărășteni! Vă meritați soarta, in față îi lingeți in c..r ,iar prin spate toți îi înjurați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *