Prima pagină » Local » Peste 180 de polițiști locali vor asigura ordinea pentru Sărbătorile Iașului 2024
Peste 180 de polițiști locali vor asigura ordinea pentru Sărbătorile Iașului 2024

Peste 180 de polițiști locali vor asigura ordinea pentru Sărbătorile Iașului 2024

02 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Anul acesta, peste 180 de polițiști locali au fost pregătiți pentru Sărbătorile Iașului. Timp de câteva zile, în Iași vor veni zeci de mii de pelerini la moaștele „Sfintei Paraschiva”

În fiecare an, cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Paraschiva, zeci de mii de oameni vin în Iași pentru a celebra această sărbătoare. Desigur că, în această perioadă, este o aglomerație infernală, iar forțele de ordine sunt prezente în stradă pentru a asigura ordinea. Deja, instituțiile au făcut planuri și au pregătit efectivele pentru a interveni.

Peste 180 de polițiști locali vor asigura ordinea la Sărbătorile Iașului

Polițiștii locali din Iași sunt pregătiți pentru sărbătorile din următoarea perioadă, având în vedere că orașul va fi supraaglomerat. În perioada 10-15 octombrie, se vor desfășura manifestările, inclusiv evenimentele religioase dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Paraschiva. Pe Esplanada Hala Centrală – Costache Negri, va fi un târg de blănuri și un târg de artizanat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Conform statisticilor din anii trecuți, peste 100.000 de oameni vin în Iași cu ocazia Sărbătorilor Iașului. Pe lângă aceștia și mulți cerșetori încep să apară prin oraș în această perioadă, iar polițiștii fac verificări continuu.

„Noi deja am început de pe 27 octombrie, în urma evenimentelor din weekendul trecut. Oficial, de pe 8 octombrie va începe programul pentru Sărbătorile Iașului, când vor veni mii de oameni din afara orașului. Deja lucrăm la planuri pentru efectivele noastre, am discutat în amănunt ce va trebui să facem. Vor fi angrenați toți polițiștii locali din Iași pentru acest eveniment, în trei schimburi, și am limitat învoirile pentru toată lumea. Activitățile noastre se vor desfășura sub coordonarea Jandarmeriei Române. Din experiența anilor trecuți, știm deja la ce să ne așteptăm, însă acordăm o atenție mare pentru fiecare situație în parte”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Oamenii legii vor avea în vedere mai multe obiective

Primăria Iași a alocat 150.000 de lei pentru desfășurarea evenimentului. Va fi o adevărată desfășurare de forțe prin municipiul Iași, pentru aceste zile, asigurând ordinea și siguranța publică. În special, în zona centrală, pe bulevardul Ștefan cel Mare, vor fi efectuate mai multe activități economice.

„Sunt anunțați în jur de 7.000 de pelerini din comuna Voluntari, cu 160 de autocare. Poliția Locală va asigura efectiv măsuri de ordine și siguranță în ceea ce privește blocajele care se vor crea în zona Mitropoliei. De asemenea, vizăm activitățile comerciale din zona centrală, prin patrule în trei schimburi. După cum știm, va fi un târg de blănuri, Festivalul Vinului, diferite activități comerciale în această perioadă. La ștrandul municipal, va fi din nou făcut un parc de distracții și inclusiv acolo vom face verificări. Totodată, vom face verificări și la agenții economici care vând obiecte de cult, doar cei care au autorizație de la primărie pot face acest lucru. În acest sens, polițiștii vor aplica amenzi vânzătorilor ambulanți și celor care nu respectă legea. De asemenea, vom avea în vedere și orice activitate de la cozile cu pelerini”, a mai precizat Liviu Zanfirescu.

Sunt pregătiți peste 180 de polițiști locali pentru Sărbătorile Iașului, ce vor începe pe 10 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`