Prima pagină » International » Peste 180 de aeronave la graniţă între Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Peste 180 de aeronave la graniţă între Coreea de Nord şi Coreea de Sud

04 nov. 2022, 12:05,
în International

Coreea de Sud a ridicat peste 80 de avioane de luptă după ce 180 de aeronave de război nord-coreene au apărut la graniţă. Tensiunile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord se intensifică în fiecare zi. Coreea de Sud a venit cu o reacție după ce o rachetă balistică a aterizat lângă apele ţării sale.

Anterior, armata sud- coreeană a declarat că a mobilizat avioanele de luptă după ce a detectat în apropiere avioanele trimise de Coreea de Nord, care au zburat peste 4 ore la nord de graniţa militară. De altfel, avioanele nord-coreene au zburat la nor de linia de măsură tactica, trasata la 20 de kilometri nord de Linia de Demarcaţie Militară.

Aeronave la graniță. Tensiuni mari între Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Aceeaşi situaţie a avut loc şi luna trecută, când 10 avioane nord- coreene au făcut manevre lângă graniţa cu Coreea de Sud.

În această noapte, Coreea de Nord a tras peste 80 de focuri de artilerie într-o zonă de frontieră maritimă. Armata sud-coreana a menţionat că focurile de artilerie reprezinte o încălcare a unui acord intercoreaan din 2018.

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, şi ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-Sup, au subliniat că vor veni cu o hotărâre în fata lansărilor de rachete şi vor identifica noi măsuri pentru a demonstra „determinarea şi capacităţile alianţei”. Între timp, ministerul Apărării din Coreea de Sud a transmis Phenianului o comunicare de avertizare în acest sens .

Coreea de Nord a tras mai multe rachete, printre care şi o rachetă balistică intercontinentală.

Tensiunile cresc în fiecare zi, în contextul în care Coreea de Nord a efectuat un număr record de lansări de rachete în acest an. Doar miercuri, 2 noiembrie 2022, au fost lansate cel puţin 23 de rachete.

Totodată, SUA au solicitat organizarea unei reuniuni publice a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord. Această cerere a fost susţinută de Marea Britanie, Franţa, Albania, Irlanda şi Norvegia.

Coreea de Nord a lansat noi rachete balistice

Coreea de Sud a venit cu o reacție după ce o rachetă balistică a aterizat lângă apele ţării sale. Ceea ce ar fi dus la declanşarea stării de alarmă în Peninsulă ar fi fost lansarea a cel puţin zece rachete din partea Coreei de Nord, miercuri, 02 noiembrie 2022. Potrivit preşedintelui sud-coreean, Yoon Suk-yeol, gestul vecinilor săi este o ‘invazie teritorială de facto’.

După ce o rachetă balistică a fost găsită în raza de acoperire a apelor Coreei de Sud, forţele speciale sud-coreene au anunţat că trei rachete de tip aer-sol au fost lansate în aceeaşi zonă unde a fost găsită arma grea a armatei nord-coreene.

Vă aducem aminte că anterior, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu o rază de 4.600 k, cea mai lungă înregistrată până acum. Acesta a fost primul test care a implicat o rachetă ce a trecut deasupra Japoniei în ultimii cinci ani.

Japonia a intrat în panică după ce Coreea de Nord a tras o rachetă balistică. Autorităţile au emis o alertă pentru cetăţenii lor, pe care i-au îndemnat să se adăpostească. Mai mult, autorităţile au suspendat circulaţia trenurilor pe măsură ce racheta a trecut pe deasupra teritoriului Japoniei înainte de a se prăbuși în Oceanul Pacific.

În pofida avertismentelor primite, Coreea de Nord continuă să trimită aeronave la graniță. Exercițiile militare și lansarea de rachete balistice au declanșat un mare conflict între Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`