Prima pagină » Local » Peste 1,7 milioane de euro pentru refacerea unei grădinițe din Iași! Lucrările vor fi gata în 16 luni
Peste 1,7 milioane de euro pentru refacerea unei grădinițe din Iași! Lucrările vor fi gata în 16 luni

Peste 1,7 milioane de euro pentru refacerea unei grădinițe din Iași! Lucrările vor fi gata în 16 luni

16 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

O grădiniță din Iași va fi refăcută cu 1,7 milioane de euro, conform unui proiect derulat de municipalitate. Investiția prevede modernizarea completă a instituției de învățământ preșcolar din cartierul Tătărași, pe o perioadă de 16 luni

Grădinița cu Program Prelungit nr.13 din strada Vasile Lupu, cartierul Tătărași, va fi reabilitată complet. Autoritatea locală a lansat o procedură de 8,5 milioane de lei (1,7 milioane de euro) legată de execuția unor lucrări aferente proiectului ce ține de reabilitarea și modernizarea grădiniței respective. Investiția va fi gestionată prin fonduri europene, în baza Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 4- sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

O grădiniță din Iași va fi refăcută cu 1,7 milioane de euro

Firmele interesate pot depune oferte până pe 11 mai 2022, evaluarea acestora urmând a avea loc până la 9 septembrie 2022.

”Contractul prevede execuția de lucrări aferente proiectului legat de reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit nr.13 Iași conform documentației de atribuire. Valoarea estimată totală este de 8,5 milioane de lei, din care execuție 7,9 milioane de lei, dotări de 177 de mii de lei. Valoarea estimată nu conține valoarea de cheltuieli diverse și neprevăzute de 397 de mii de lei, sumă fără TVA”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrări pe un termen de 16 luni la unitatea de învățământ preșcolar

Grădinița din Tătărași va fi refăcută pe 2.600 mp, regimul de înălțime fiind de P+1, conform municipalității ieșene. Poiectul a fost realizat de firma BDP Construct SRL.

”Termenul de execuție al lucrărilor, conform graficului de eșalonare, este de 16 luni de la data ordinului de începere. Oferta ce prevede un grafic mai mare de 16 luni va fi respinsă de autoritatea contractantă. în cadrul propunerii tehnice se va prezenta graficul fizic de realizare a investiției”, se mai arată în caietul de sarcini a procedurii.

Bazine de înot la grădinițele din municipiu

În cursul anului precedent, municipalitatea a anunțat un proiect legat de construcția unor bazine de înot la grădinițe din oraș. Proiectul derulat de autoritatea locală are o valoare de 3,2 milioane de lei. Fiecare bazin va avea circa 180 de metri pătrați, conform estimărilor făcute de firma care a proiectat investiția. În primă fază vor fi construite cinci astfel de bazine. Se are în vedere construirea unui bazin cu o suprafață construită de 178,97 metri pătrați și cu dimensiuni maxime în plan cu treptele incluse de 12,26 x 22,60 metri. Cuva bazinului va avea dimensiunea de 8,50 x 4,20 metri, cu o adâncime de la 0,50 metri până la 1,20 metri. Structura este proiectată din beton armat monolit.

Scandal din cauza unei grădinițe din cartierul Bucium

Un alt proiect privind construcția unei grădinițe din zona Bucium a stârnit nemulțumirea unor locuitori din zonă. Investiția de circa 1,2 milioane de euro, făcută de Primăria Iași, a stârnit scandal după ce locuitorii din zonă nu au primit aviz de racordare la rețeaua de canalizare a instituției de învățământ. Municipalitatea a demarat și alte proiecte legate de unele grădinițe din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *