Prima pagină » Actualitate » Peste 155.000 de firme în dificultate în România: Guvernarea PSD-PNL-UDMR responsabile pentru criză economică

Peste 155.000 de firme în dificultate în România: Guvernarea PSD-PNL-UDMR responsabile pentru criză economică

21 feb. 2025, 14:41,
Redacția BZI în Actualitate

La începutul anului 2024, România s-a confruntat cu o situație economică dezastruoasă, cu peste 155.000 de firme aflate în dificultate. Aceasta reprezintă o cifră record, care nu a mai fost înregistrată în ultimii cinci ani, și reflectă falimentul unui sistem economic total disfuncțional, susținut de guvernarea PSD-PNL-UDMR și USR.

În fața unui context economic din ce în ce mai problematic, marile partide de guvernare au demonstrat o lipsă totală de viziune și acțiune, iar rezultatele se văd acum clar în prăbușirea firmelor, în creșterea falimentelor și a insolvențelor. România se află pe cale de a deveni un teren arid pentru afaceri, iar cei care au condus această țară sunt responsabili pentru distrugerea economiei naționale.

Economia în picaj: criză economică e mai profundă ca niciodată

Cifrele din 2024 sunt alarmante: numărul firmelor aflate în dificultate a atins un nivel fără precedent. Peste 155.000 de companii sunt fie dizolvate, fie în insolvență, fie suspendate, iar acest lucru arată că economia României se află într-o stare de colaps. Aceste probleme economice nu sunt doar o coincidență, ci sunt direct legate de gestionarea defectuoasă a resurselor și de lipsa de reacție a celor care ar fi trebuit să protejeze mediul de afaceri. Guvernele PSD-PNL-UDMR și USR au fost incapabile să adopte măsuri eficiente, iar deciziile lor economice au avut un impact devastator asupra micilor antreprenori și a sectorului privat în general.

Inflația galopantă, creșterea taxelor, scăderea vânzărilor și criză economică globală au amplificat problemele companiilor, iar măsurile luate de guvernanți au fost insuficiente sau chiar contraproductive. În ciuda unui mediu de afaceri tot mai ostil, guvernele PSD-PNL-UDMR și USR nu au reușit să sprijine întreprinderile românești, iar rezultatul este o prăbușire economică ce se manifestă prin închiderea unui număr impresionant de firme.

Falimentul micilor antreprenori: efectele nefaste ale guvernării

În timp ce marile companii și multinaționalele au reușit să își adapteze strategiile și să supraviețuiască crizei economice, micii fermieri și antreprenori români au fost lăsați de izbeliște. Realitatea este că statul trădător român au un scut de protecție pentru corporațiile care fac evaziune fiscală și scot profitul din România. Guvernul trădător PSD-PNL-UDMR cu complicitatea USR este principalul responsabil pentru pătura de protecție și distrugerea economiei.

Sectorul privat din România se află în fața unui dezastru economic, iar acesta este în mare parte rezultatul unei guvernări incapabile să sprijine mediul de afaceri autohton. De la creșterea taxelor și impozitelor, până la măsuri fiscal-birocratice inutile, guvernanții nu au reușit să îmbunătățească condițiile de desfășurare a afacerilor. Micii antreprenori se văd nevoiți să renunțe, din cauza unei economii tot mai îngreunate și a unui sistem fiscal ineficient.

Pe de altă parte, guvernanții au ignorat nevoile reale ale antreprenorilor și au alimentat o economie dependentă de importuri, în loc să sprijine producția locală. Totodată, nu au existat măsuri de protecție pentru micile afaceri care au ajuns acum să fie în pragul falimentului. Sărăcirea întreprinzătorilor români este un efect direct al deciziilor guvernamentale care au dus la creșterea taxelor și impozitelor, în timp ce au redus semnificativ accesul la creditare. Guvernarea PSD-PNL-UDMR și USR nu doar că nu a reușit să sprijine economia românească, dar a contribuit direct la prăbușirea acestuia.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nu uita acest aparat în priză. Riști foarte mult
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Ucraina și România au bătut palma pentru un MEGA-PROIECT, spre fericirea lui Dan Șucu și frații Pavăl
Playtech.ro
Cum să cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu. Trucul e folosit și în hotelurile de lux. Va arăta mereu impecabil
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii
  • Cate din firmele acelea au avut activitate in ultimii 3 ani?
    Cate din firmele acelea au avut un angajat in ultimii 3 ani?
    Asta-i problema. Avem multe firme fantoma, unele infiintate ca sa fie. Altele pentru fentarea statului. Ai o firma si faci datorii. Mai faci una si incepi sa transferi active spre ea de la prima firma. Prima firma aduna datoriile, a doua profitul. Falimentezi prima firma si infiintezi o a treia. Dupa care reiei ciclul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`