Prima pagină » Local » Peste 150.000 de tone de cărbure asigură căldura ieșenilor în iarna anului 2020 la Centralele Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu și Holboca
Peste 150.000 de tone de cărbure asigură căldura ieșenilor în iarna anului 2020 la Centralele Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu și Holboca

Peste 150.000 de tone de cărbure asigură căldura ieșenilor în iarna anului 2020 la Centralele Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu și Holboca

24 oct. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

A început perioada de încălzire a locuințelor ieșenilor în acest an după ce au fost înregistrate temperaturi sub un grad Celsius în ultimele nopți în municipiul Iași. Sute de tone de cărbune au fost deja aduse la cele două Centrale Electrice de Termoficare (CET) ale orașului

Primăria Municipiului Iași a asigurat stocurile de cărbune pentru cele două Centrale Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu si Holboca. S-au achiziționat peste 150.000 de tone de cărbune, 150 de tone de păcură, care în funcție de condițiile din această iarnă vor fi epuizate. Furnizarea gazului este asigurată pe baza unui contract până în luna iulie 2021.

„Stocul de cărbune este de 150.304 tone, stocul de păcură este de 150 de tone, cel de gaze este generat pe un contract până în iulie 2021 pentru întreaga cantitate previzionată a fi consumată. Stocurile se află la cele două Centrale Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu si Holboca și se vor consuma în funcție de cât de grea va fi iarna”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Locuințele ieșenilor primesc căldură din această săptămână

Conform reprezentanților operatorului, toate punctele și modulele termice exploatate de Veolia funcționează automat și furnizează încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius, așa cum este înregistrată de senzorii exteriori montați la fiecare punct termic. Veolia Energie Iași a anunțat, ca urmare a temperaturilor înregistrate în ultimele nopți și a previziunilor meteorologice pentru următoarele zile, că în noaptea de 20-21 octombrie 2020, a derulat manevrele de pornire a căldurii pentru perioada 2020-2021.

„Atunci când temperatura exterioară depăsește 14 grade, punctele și modulele termice se opresc automat, în așa fel încât clienții să beneficieze de încălzire exact cât este nevoie, în funcție de duritatea climatică. Până în momentul de față, am început furnizarea căldurii către mai mulți clienți racordați direct la magistralele de termoficare și alimentați prin modul termic individual. Este vorba despre instituții de învățământ (creșe, grădinițe, licee), instituții sanitare, hoteluri sau sedii de birouri”, explică oficialii Veolia Energie Iași.

Echipele operatorului de energie din Iași pot interveni 24 de ore din 24

Totodată, la Veolia Energie Iași se va lucra în regim de permanență, 24 de ore din 24, cu echipe suplimentare dedicate intervențiilor de urgență în caz că apar avarii la instalațiile interioare. Cantitatea de combustibil de care va fi nevoie în această iarnă este asigurată.

„Echipele Veolia Energie Iași din teren au fost pregătite în această săptămână pentru a porni încălzirea și, ca de obicei, se va lucra în regim de permanență 24 de ore din 24, cu echipe suplimentare dedicate intervențiilor de urgență în caz că apar avarii la instalațiile interioare ale clienților. Întreaga cantitate de combustibil de care va fi nevoie la iarnă este asigurată deja, la CET Holboca există în depozite peste 150.000 de tone de cărbune”, au mai declarat reprezentanții Veolia Energie Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *