Prima pagină » Coronavirus » Peste 15 milioane de infectări cu COVID-19 în întreaga lume! S-a depășit un nou prag psihologic
Peste 15 milioane de infectări cu COVID-19 în întreaga lume! S-a depășit un nou prag psihologic

Peste 15 milioane de infectări cu COVID-19 în întreaga lume! S-a depășit un nou prag psihologic

23 iul. 2020, 08:47,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Peste 15 milioane de infectări cu COVID-19 au fost înregistrate în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în regiunea chineză Hubei, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Din totalul celor infectaţi, 8,6 milioane au fost declaraţi vindecaţi, iar peste 622.000 au decedat.

Numărul contaminărilor a depăşit joi 15,1 milioane, iar SUA, Brazilia, India, Rusia şi Africa de Sud sunt cele mai afectate ţări din lume.

Cât priveşte numărul deceselor, cele mai multe cazuri au fost raportate de Stratele Unite, Brazilia, Marea Britanie, Mexic şi Italia.

În Statele Unite au fost înregistrate aproximativ 4 milioane de cazuri de infectare şi 143.184 de decese. Din totalul celor bolnavi, mai mult de 1,2 milioane au fost declaraţi vindecaţi.

Brazilia a înregistrat în total mai mult de 2,2 milioane de cazuri de Covid-19, India – peste 1,1 milioane de cazuri, Rusia – peste 787.800 de cazuri, iar Africa de Sud – peste 394.900 de cazuri.

În Europa, cea mai afectată ţară este Marea Britanie, cu mai mult de 297.900 de cazuri şi 45.586 de decese.

Peste 15 milioane de infectări cu COVID-19: Aproape un sfert din populația capitalei Indiei, infectată cu coronavirus

În capitala Indiei, aproape un locuitor din patru a fost infectat cu virusul COVID-19, potrivit unui studiu, citat de CNN. Cu alte cuvinte, aproximativ patru milioane de oameni au fost sau încă sunt purtători ai noului coronavirus.

Studiul a fost realizat de Centrul indian pentru Controlul Bolilor. Diferența între cazurile confirmate – 120.000 – și numărul sugerat de acest studiu – 4 milioane – este uriașă. New Delhi este cea mai afectată zonă din India, în timp ce la nivel mondial, subcontinentul este pe locul 3 la numărul de cazuri confirmate, după Statele Unite și Brazilia.

Coronavirusul se răspândește rapid în țară, cu 37.724 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul la peste 1,19 milioane de cazuri. New Delhi a raportat, marți, 1.349 de cazuri noi. Cel puțin 3.690 de oameni au murit din cauza coronavirusului, în oraș.

Ministerul Sănătății din India a declarat că studiul a indicat că un număr mare de persoane infectate au rămas asimptomatice.

„La aproape șase luni de la debutul epidemiei, doar 23,48% dintre oameni sunt afectați în Delhi”, a comunicat Ministerul. „Acest lucru poate fi atribuit eforturilor proactive făcute de guvern pentru a preveni răspândirea infecției”, a adăugat acesta, citând măsuri de izolare, precum izolarea promptă a bolnavilor și monitorizarea contacților acestora.

Mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 se află în faza de studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat miercuri un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Masca devine obligatorie la Washington D.C.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a decis ca masca de protecție să devină obligatorie la Washington D.C. Muriel Bowser a decis înăsprirea regulilor privind portul măştii în capitala americană ordonând rezidenţilor acesteia să îşi acopere faţa imediat ce au ieşit din locuinţă, relatează AFP.

„Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a explicat primarul democrat al Washingtonului.

Muriel Browser a vorbit despre această măsură și despre sloganul „E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`