Prima pagină » Local » Peste 15.000 de mașini au apărut în Iași odată cu venirea studenților. Polițiștii deja au aplicat amenzi

Peste 15.000 de mașini au apărut în Iași odată cu venirea studenților. Polițiștii deja au aplicat amenzi

01 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Orașul Iași s-a umplut de mașini din alte județe odată cu începerea anului universitar, iar peste 15.000 de mașini au apărut în trafic. Polițiștii locali au trebuit să aplice zeci de amenzi și să ridice mașini în ultimele 24 de ore

Deși traficul din Iași era deja supraaglomerat, zilele acestea au apărut și mai multe mașini pe străzi. Multe dintre autoturisme sunt din județele apropiate, Suceava, Vaslui, Botoșani sau Neamț. Acestea au fost observate și de către polițiștii locali din oraș, deoarece multe sunt parcate neregulamentar în tot felul de locuri, iar cetățenii au făcut sesizări.

Peste 15.000 de mașini au apărut în Iași, în câteva zile

Era de așteptat ca orașul să se aglomereze și mai mult, doar că problema este că apar și mai multe incidente în trafic. Acestea au fost observate de către cetățeni, dar și de către forțele de ordine. În cartierul Cantemir, pe strada Decebal, nr. 12, un șofer și-a parcat BMW-ul cu numere de Botoșani chiar între blocuri, blocând aleile spre scările de bloc. De asemenea, polițiștii au mai avut și alte intervenții la mașini cu numere din alte județe, parcate pe trotuare sau treceri de pietoni.

„Într-adevăr, orașul s-a aglomerat puțin mai mult după ce a început și anul universitar, însă acest lucru nu reprezintă o scuză pentru șoferii care parchează neregulamentar. Avem tot felul de situații cu care ne confruntăm zilnic și sunt vizibile. Chiar observasem că un cetățean postase pe o rețea de socializare cum un șofer blocase o scară de bloc cu mașina și am intervenit pentru a o ridica. Ne bazăm și pe ajutorul cetățenilor pentru a ne semnala neregulile din teren. Au fost șoferi care au parcat pe linia de tramvai, blocând astfel pentru minute bune mijloacele de transport în comun. Unii spun că nu au văzut sau că nu cunosc, deși indicatoarele sunt evidente”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Șoferii din alte județe au primit zeci de amenzi de la polițiștii din Iași

Deși amenzile pot ajunge la peste 1.000 de lei pentru parcări neregulamentare, șoferii par să nu fie conștienți de acest lucru sau nu le pasă. În fiecare zi, polițiștii aplică, în medie, peste 30 de amenzi în trafic, iar multe mașini sunt inclusiv ridicate. Orașul se va aglomera și mai tare în săptămânile viitoare, deoarece va începe și pelerinajul la „Sfânta Parascheva”. În această perioadă, polițiștii efectuează controale și la unitățile școlare din Iași.

„Noi amendăm, ridicăm mașini zilnic, însă este de neînțeles cum unii șoferi nu renunță la această atitudine. Acordăm prioritate la astfel de situații și intervenim de fiecare dată când este cazul. Având în vedere numărul de mașini care este mai mare acum, fiind multe mașini din afara orașului, situația încă este sub control. Aplicăm zilnic zeci de amenzi în trafic și vom continua să facem acest lucru. Va fi o perioadă aglomerată în Iași, fiind programate și diferite evenimente, însă noi suntem pregătiți pentru a menține ordinea în oraș”,  a mai precizat Liviu Zanfirescu.

În Iași, au apărut peste 15.000 de mașini în trafic, odată cu venirea studenților, iar de multe ori, șoferii încalcă regulile de circulație.

Comentarii
  • Iesenii merg doar cu microbuzul pana la Bucuresti, de unde, odata ajunsi, inchiriaza bicle! Poate nu stiati, dar toti iesenii care viziteaza capitala, se deplaseaza cu bicla, din respect pentru bucuresteni 🙂 Nu ca taranii din nt, vs, bt, sv, care merg cu masina la Bucale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`