Prima pagină » Local » Peste 130 de ieșeni sunt internați în spitalele suport Covid-19! Numărul infectărilor este în continuă creștere. Medicii ieșeni sunt pregătiți pentru ce este mai rău
Peste 130 de ieșeni sunt internați în spitalele suport Covid-19! Numărul infectărilor este în continuă creștere. Medicii ieșeni sunt pregătiți pentru ce este mai rău

Peste 130 de ieșeni sunt internați în spitalele suport Covid-19! Numărul infectărilor este în continuă creștere. Medicii ieșeni sunt pregătiți pentru ce este mai rău

09 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Rata infectărilor este în continuă creștere, în județul Iași. Ieri, 8 septembrie 2021, a fost înregistrat un număr mare de infectări. Peste 40 de ieșeni au fost confirmați pozitiv în doar 24 de ore. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 43.453 de cazuri. Trei copii infectați se află în continuare în stare gravă în Secția ATI a Spitalului „Sfânta Maria” din Iași

Ieri, 8 septembrie 2021, în județul Iași au fost confirmate 46 de noi cazuri de infectare. Rata îmbolnăvirii este tot mai crescută pe zi ce trece. Medicii ieșeni sunt în alertă și se așteaptă la ce e mai rău. Dintre cele peste 40 de persoane confirmate cu Covid-19, la niciuna nu a fost găsită noua tulpină Delta. De mai bine de o lună, în județul Iași nu a mai fost confirmat niciun caz de infectare cu această tulpină. Odată cu numărul mare de infectări, a crescut și numărul persoanelor internate în spitalele suport Covid-19 din Iași. Peste 130 de ieșeni erau internați ieri în spitalele suport Covid-19, iar 19 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în Secțiile ATI.

Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 8 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 4 la Spitalul Municipal Pașcani, 4 la Spitalul de Neurochirurgie și 3 la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, rămânând libere doar 5 locuri. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri a fost raportat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morți fiind de 958. În luna august 2021, peste 20 de ieșeni infectați au decedat. Aceștia au suferit o formă gravă a bolii și niciunul dintre ei nu era imunizat împotriva Covid-19.

Pe 7 septembrie 2021 au fost imunizați peste 300 de ieșeni

Peste 300 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate marți, 7 septembrie 2021, în județul Iași. Astfel, 225 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 114 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, aceștia au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel.
De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 24.283 de doze, 131 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 411.226 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

„În perioada 30 august – 5 septembrie 2021, în centrele din Municipiu, numărul ieșenilor care s-au prezentat la vaccinare a fost tot mai mic. La centrul ERA, unde se administrează serul Pfizer, au fost administrate 114 doze, la centru Gară (Johnson&Johnson), 244 de doze; Aeroport (Johnson&Johnson) – 52 de doze; Cinema Victoria (Pfizer) – 289 de doze; Palas (Pfizer) – 127 de doze, iar la Casa de Cultură a Studenților (Pfizer+ Johnson&Johnson), 284 de doze”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Focare de infecție cu Covid-19 la IRO Iași

La Institutul Regional de Oncologie (IRO) au fost depistate două focare de infecție cu Covid-19. Mai mulți pacienți și angajați din Secția de Îngrijiri Paliative și Secția Hematologie au fost depistați pozitiv. În acest caz, au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Pacienții din Secția Hematologie au fost transferați la un alt spital din județul Iași. Direcția de Sănătate Publică a informat cu privire la apariția unui focar Covid-19 din județul Iași după ce, în week-end, a fost identificat un alt focar.

În acest moment, la IRO Iași sunt confirmate două focare. Unul în Secția de Îngrijiri Paliative, unde au fost confirmați 3 salariați și 4 pacienți, și unul în Secția Hematologie, unde au fost identificate 5 noi cazuri la pacienți. În acest caz au fost implementate următoarele măsuri: pacienții au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, iar contacții vor fi testați. S-a interzis accesul vizitatorilor în secție și s-au sistat internările. Au fost testați 58 de angajați, toți cu rezultat negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *